Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Kling och Edvinsson, vet ni vad förslaget innebär?

Centerpolitikerna Kling och Edvinsson går till motangrepp på mitt blogginlägg igår på VK-bloggen. Det kan jag förstå, men jag har lite svårt att förstå deras anklaganden om att jag "medvetet misstolkar" förslaget. Det tror jag inte alls att jag gör.

För det första så kallar Maud Olofsson det för "Ekonomiska frizoner". Den som verkligen läst mitt blogginlägg vet att det var det jag massivt vände mig mot. Varken Kling eller Edvinsson vill använda begreppet – det torde ju betyda att jag hade en poäng där.

Förslaget, som Edvinsson lagt ut på sin blogg, är väldigt otydligt. Jodå, jag hade läst det innan jag kritiserade. Där står något väldigt luddigt om att "Olika ekonomiska incitament för företagen ger invånarna fler potentiella arbetsgivare."

Vad är det "olika incitament"?? Innan ni har garanterat för mig och alla andra att det INTE innebär några inskränkningar i löner eller anställningstrygghet – precis det vi annars förknippar med just begreppet Ekonomiska frizoner – så är det ju svårt att diskutera förslaget över huvud taget.

Kan ni garantera det?

Kling ställer ett antal frågor till mig. Jag lovar återkomma om dem i eftermiddag, nu ska jag ut i valarbetet och träffa människor som vill ha jobb och trygghet, på mer än femårsbasis och med schyssta, jämlika villkor.

5 kommentarer

  1. Helén Pettersson

    Svar till Minna Toivanen (2010-08-22 02:07)
    Tack!
    Och jag håller med dig…det vore bra med fler kvinnliga politiska bloggare. Inte bara på VK, jag har en känsla av att det rent generellt är färre kvinnliga politiker som bloggar än män. Konstigt, kan tyckas.
    Jag får försöka peppa fler att börja skriva 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.