Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Siffertrubbel hos regeringen

Det är ju inte första gången, men det lär inte vara sista heller. Reinfeldt och hans vänner använder mediautrymmet i valrörelsen för att sprida felaktiga siffror, och det kan bara tyda på desperation när andra argument tryter.

Ni kanske tycker det är tjafs och tjat, men jag är så trött på att det här får hända hela tiden utan att några dementier utgår. I dagens debatt mellan Reinfelst och Sahlin så kom nya lögner. Det är inte med många decimaler, men det är, lika väl, en lögn – och INTE OK i en valrörelse. Eller någonsin.

Så här skriver Alliansfritt:

"UNDERKÄNT. Fredrik Reinfeldt påstod idag i SR:s partiledarduellen mot Mona Sahlin att lärartätheten har ökat sedan Ibrahim Bayland (S) var skolminister. Detta är fel.

Enligt skolverket vara lärartätheten på grundskolan 8,3 per 100 elever 2006 och 8,2 2009 det vill säga en minskning inte en ökning. För gymnasieskolan är denna förändring än större med där lärartätheten minskat från 8,1 lärare per 100 elever till 7,9 lärare per 100 elever. Detta enligt data från skolverket.
I övrigt noteras att även SvD:s ledarskribent Sanna Rayman som kommenterade debatten också fått det hela fel."

4 kommentarer

 1. Karin

  Fiffel

  Sahlin betalade sin dagmamma svart 1990

  1993: Familjen Sahlin får körförbud på den obesiktigade familjebilen.

  1995. Sahlin avslöjas med att köpt varor, hyrt bilar för eget bruk samt tagit ut kontanter för tiotusentals kr. Med statens kontokort.

  1999: 98 obetalda parkeringsböter. Samma år går Sahlins bolag inte helt oväntat, i konkurs.

  2000: Sahlin betalar inte 30 000 kronor i restskatt i tid.
  2001: Sahlin har två obetalda räkningar som går till kronofogden.

  Mona struntade att vara medlem i facket 1995-2006

  Det här var inte bra, och vad är det som inte stämmer i ovan?

 2. werno

  Helen P: Från S-håll tyckeer jag man ska tala med mycket små bokstäver om sifferfel. Ni har satt upp affischer som visar fel med drygt 50000 om antalet arbetslösa.Ni anger 466000. Rätta siffran idag är 415000. Snabb förbättring sedan i juni. Eller hur?

 3. Helén Pettersson

  Svar till Karin (2010-08-28 09:25)
  Den här kommentaren börjar dyka upp under olika namn på flera ställen. Anonymt. Intressant. Ärligt talat så är jag rätt trött på att ägna mig åt anonyma debatter om Monas historia än om dagens politik.
  Att nån för snart 20 år sedan råkat köra en bil med körförbud är ju patetiskt att ta upp i dagens valdebatt. Företaget upplöste hon själv när hon blev statsråd. Kontokortsaffären var ingen stöld, allt redovisades med kvitton och betalades tillbaka. Till och med 15000 mer än använt. Dagens ministrar är inga änglar, men jag tycker det finns viktigare saker att debattera. Typ politik, någon?

 4. Helén Pettersson

  Svar till werno (2010-08-28 17:22)
  Vet inte vilka affischer du menar, men det stämmer säkert. Jag tror de flesta har förståelse med att förtryckta affischer kan ha lite svårt att ha för dagen exakta siffror.
  I vilket fall tycker jag det är lika tragiskt med 415 000 arbetslösa. Det är fortfarande en skyhög siffra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.