Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Vägval Sverige

Har precis landat vid datorn efter att ha presenterat vår rödgröna regeringsplattform tillsammans med Jonas Sjöstedt (V) och Thomas Nihlén (Mp) i Umeå.
 
Pressträffen var fullsatt, och det var en skön känsla att få presentera ett modernt, radikalt, ideologiskt politiskt förslag från oss tre partier tillsammans. Vi har nytänkande politik, vi har jobbskapande politik, vi har välfärdsskapande politik, vi har en klimatsmart politik, vi har en arbetstagarvänlig politik, vi har en politik för barnen och politik för ungdomars utbildning och arbete. Och vi har en politik för hela landet. Plattformen innehåller mängder med konkreta förslag, läs själv här!
 
Jag är mycket stolt, och stärkt, efter att ha presenterat det förslag som nu tydligt kommer att visa alla att det finns två mycket tydliga, från varandra helt skilda, alternativ i politiken. Vi står inför ett vägval, och det är vi själva som bestämmer vilket samhälle vi vill ha framöver.
Ska vi fortsätta med regeringens skattesänkarpolitik, som leder till fortsatta nedskärningar i vård, skola och omsorg och ökade klyftor mellan de som har och de som inte har, eller ska vi ha ett samhälle med ökad välfärd, jämlikhet och trygghet?
 
Valet är ditt.

7 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Stolt, över vad? Sänkt moms på svartkrogarna? Varför gynna en bransch så?

  Stolt för att jobbskatteavdragen blir kvar?

  Nej,makten är bara det som är intressant för Er politiker,oavsett färg. Jag har de gånger jag röstat alltid röstat (S) men iår blir det blankt i riksdagen och (v) i kommunalvalet, helt beroende på ledarskapet. Ett kommunalråd som vägrar konsekvent svara på en fråga ger mig avsmak,jag älskar definitivt inte Riedl,men han svarar,ok,inte med nåt nyttigt men i alla fall.

  En fråga, om det nu ska vara bra för Sverige att byta regering, vilket jag vill, varför då har kvar Sahlin?

 2. Helén Pettersson

  Svar till Lars Gidlöf (2010-08-31 17:06)
  Jag är stolt för att vi har tagit en sammanhållen politisk färdväg för att räta upp orättvisorna som bara har ökat de senaste åren. Jag är stolt över att klyftorna kommer minska, och jag tror inte det hade varit ok att återta hela jobbskatteavdraget på en gång. Däremot ska vi tillbaka till att skatt betalas efter bärkraft.
  Jag tycker det är trist om du väljer ideologi utifrån person, vi är ett parti med många människor men en politik. Du röstar inte på sahlin eller Holmlund, du röstar på en politisk åskådning. Sahlin är en urskicklig politiker, och jag är stolt över henne med.

 3. Lars Gidlöf

  Ja,Mona Sahlin är säkert duktig,men hon har ju sedan Toblerone saken aldrig haft förtroende bland väljarna, inte ens bland de flesta av oss som röstar(t) på (S).

  Varför kan man då inte gå åt sidan för politikens skull,eller är alla så sugna på makten så de offrar en röd-grön seger bara för hon ska sitta kvar? Är vi väljare inte mer värda?

 4. Helén Pettersson

  Svar till Lars Gidlöf (2010-08-31 18:36)
  Fast det där är ju inte riktigt sant. Efter valet 2006 när borgarna genomförde sina första chockåtgärder på A- kassa och sjukförsäkringen hade vi extremt höga siffror. Förtroendet har inte alls varit lågt för Mona sen Toblerone, det här är en debatt som bara högern har att vinna på och som tagit ny fart under valår. Patetiskt, och förbannat tråkigt om du frågar mig, som hellre pratar politik än smutskastningen av Sahlin, men på den här bloggen är det visst svårt..

 5. Lars Gidlöf

  Nu är du inte riktigt ärlig, ända sen valet av Mona Sahlin så har förtroende för henne varit lågt,men förtroende för (S) har varit mycket högre.

  Jag håller med om att personifieringen av Mona varit orättvis i mångt och mycket,men det hjälper inte, vill inte folket se henne som statsminister så röstar de inte på (s), så krass är verkligheten.

  Och att då klamra sig fast på en position är felaktig,(s) politik måste väl vara det viktigaste för oss väljare. Nu får vi likt f-bannat en borgerlig regerin i 4 år. Varför?

  Du ser att personen är viktig för röstarna, se bara på (v) o Schyman?

 6. Helén Pettersson

  Svar till Lars Gidlöf (2010-09-01 17:57)
  Jag är inte överens om att det varit lågt hela vägen.
  Men du, varför denna fixering vid person? Jag är socialdemokrat, det betyder att jag står för en massa värderingar, att jag har en socialdemokratisk människosyn och att jag vill ha ett solidariskt samhälle där alla får plats och samma förutsättningar att skapa sina liv.

  Jag är som sagt, stolt över Mona, jag har sett mer av henne än de flesta av hennes belackare, och jag fortsätter stå bakom en god partikamrat, skickligare än varenda en av dagens ministrar. Du hjälper heller inte till att vända debatten mot det som är viktigt -politiken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.