Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Ska det vara så svårt??

Jag vet att jag har skrivit det tidigare, och tyvärr finns det all anledning att göra det igen.  Jag har varit frustrerad i hela den här valrörelsen över hur man kan tänja på sanningar åt alla håll, och ibland fara ut med rena lögner från den borgerliga sidan. Läste på Ulrik Bergs blogg ikväll att det inte skulle vara så dyrt att vara med i facket om inte LO bidrog med pengar till Socialdemokraterna. Det handlar om 6 kronor per år och medlem. 50 öre i månaden, om man så vill. Det är inte därför folk inte har råd att vara med i facket. Det är på grund av Alliansens extrema höjningar av A-kasseavgiften. En hotellstäderska har idag en A-kasseavgift på över 400 kronor. I månaden! Vi vill sänka den till 80 kronor. Då har folk råd att vara med i facket igen.

Dessutom säger han att vi skulle höja skatten med 1600 kronor per månad för "kvinnor i offentlig sektor". Ren lögn. de som tjänar över 40 000 kronor i månaden kommer att få skattehöjning med vår politik. Det är knappast många av kvinnorna i offentlig sektor. Eller tror kanske Berg att de tjänar så bra i offentlig sektor? Det förklarar i så fall en del av alliansens politik.

Kom igen och prata om politiken istället för att sprida lögner om oss och om samhällsutvecklingen. Vad säger ni till de som blivit utförsäkrade? Ska de få sin röst hörd de närmaste fyra åren? Vem ska betala för samhällets basservice i Sorsele om skatterna ska sänkas med ytterligare 100 miljarder? Varför får Västerbotten "hela" 1.6% av den totala infrastruktursbudgeten till 2021? Hur ska vi klara det?

När man ser filmsnutten nedan, som Alliansfritt gjort efter gårdagens TV-utfrågning så förstår man dock var den kulturen kommer från. Jag kan inte begripa varför inte borgarna vågar stå för sin politik och dess konsekvenser, och bristen på granskning är stor.

Ska det vara så svårt??

 

 

4 kommentarer

  1. Elvy nilsson

    Helena, Hoppas Östros aldrig blir finannsminister.

    Om man skulle lägga ihop allt han själv vill finansiera, blir underskottet större än om Sverigedemokraterna styrde ensamma.

    Börjar också hata ordet ”välfärd”. Det är så starkt missbrukat att det borde förbjudas.Helena Ska det vara så svårt Ingen vet egentligen vad ordet innefattar längre… iaf inte de som använder det.

    Är det någon som mörkar så är det ditt parti. Sök nytt arbete, men det blir nog svårt med tanke på bakgrunden som du har.

    Förstår att du svettas på nätterna….med tanke på att du kan förlora ditt arbete ” inget riktigt”

  2. Johanna

    Novus tar avstånd från sin egen undersökning
    Opinionsinstitutet Novus tar nu avstånd från Novus egna siffror efter att Expressen i dag publicerat en väljarundersökning som företaget gjort på uppdrag av de rödgröna. ( fusk)
    Undersökningen visar på en rödgrön succé och används internt för att sporra medarbetarna – men mätningen ger inte en sann bild, hävdar nu opinionsinstitutet.
    – Vår uppfattning är att siffrorna inte avspeglar den aktuella väljaropinionen, säger Arne Modig på Novu

    Helena, vad tycker du om att man ger en falsk bild av hur det är?
    Ni måste skärpa er relät för att få min röst!

  3. Helén Pettersson

    Svar till Elvy nilsson (2010-09-16 12:34)
    Helen, heter jag.
    Och din typ av människosyn betackar jag mig för.
    Att jag skulle ha svårt att få arbete ”med min bagkrund”. Förmodar att du menar min bakrund som LO-arbetare. Säger mer om dig än något annat.
    Jag har ett alldeles underbart jobb som jag är tjänstledig från och gärna går tillbaka till när jag av en eller annan anledning inte vill eller får vara kvar i riksdagen. Jag ”svettas” inte om nätterna av oro för min egen skull. Jag är däremot väldigt orolig för de sjuka jag möter som blir helt utan ersättning vid en fortsatt blå regering. Men det verkar inte bekymra dig.

  4. Helén Pettersson

    Svar till Johanna (2010-09-16 15:01)
    Intressant ”Johanna”, att både du och ”Elvy” som kommenterat det här inlägget stavat mitt namn fel. Ni kan väl omöjligt råka vara samma person….för det vore ju inte ett schysst sätt att bedriva valrörelse, kan man ju tycka.
    Expressen har nosat upp en undersökning, det är inte vi som ”släppt den”, vilket framgår om du faktiskt läser artikeln. Mycket kan du säkert anklaga oss för, men inte att ha inflytande över Expressens redaktion
    Och har du något försvar för någon av de lögner som borgerliga politiker kommer med? Det var faktiskt det blogginlägget handlade om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.