Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Skärpning!!

Nu är gamarna och olyckskorparna igång, från alla partier och alla hörn.

Jag häpnar över vilka utspel som görs från olika fronter idag. Partikamrater som har fått panik och hasplar ur sig hårda ogenomtänkta ord. Politiska motståndare som det har gått dåligt för försöker anklaga oss för att ha använt oschyssta metoder. Dåliga förlorare finns det gott om efter val. Varför inte ansvar för sina egna misslyckanden istället. Det är fegt och allt annat än förtroendeingivande att skylla på någon annan.

Tänk er för innan ni tar ut er ilska på andra, är min vädjan. Ni skulle höra hur illa ni låter.

Det är när det låter så som förtroendet för politiker och politiken minskar. Och det är det sista vi behöver idag, efter gårdagens valresultat. I morse hörde en av mina gamla goda vänner av sig. Han hade bestämt sig, nu ska han börja engagera sig i politiken igen. Hans analys är att det inte är möjligt att stå utanför politiken när partier som SD kan komma in i riksdagen. Det är allas vårt ansvar att engagera sig mer i politiken för att förändra och förbättra samhället.

Jag är stolt över hans beslut, och jag är stolt över alla som tänker fortsätta kämpa för ett rättvist  och demokratiskt samhälle. I tider som dessa har vi inte tid och råd med pajkastning och dåliga förlorare. Skärpning.

 

3 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Den mästrande tonen i inlägget antyder att vi bör släppa vårt fokus på att bekämpa högeralliansen. Men jag anser att det fortfarande är en plikt för oss som inte är tillräckligt verserade för taburetterna att i bloggform bekämpa den politik som avrustar välfärden. Däremot bör vi göra gemensam sak med samtliga demokratiska krafter i kampen mot de främlingsfientliga inslagen i politiken.

 2. Isak

  Jag kan förstå Pärs frustation. Pär har kämpat mer än någon
  annan, och han har visat stor virtuositet för att bekämpa
  dom onda krafterna. Liksom din gamle gode vän, så behövs nu alla goda krafter i kampen mot rasism och främlingsfien-
  lighet. Arbetarrörelsen och partiet bör ta den tid det be-
  hövs för analys och begrundan, och inte blint rusa efter
  vindflöjarna. Tack Helen för din fina insats på VK-bloggen
  om än den blev sen. Hoppas få se dig oftare här i debatten framöver. Även ett stort Tack, till ordets ekvilibrist
  Pär Andersson. Nu börjar 2014 års valrörelse.

 3. Helén Pettersson

  Svar till Pär Andersson (2010-09-20 22:32)
  Oj, jag ber om ursäkt om jag lät mästrande. Jag var däremot arg när jag skrev inlägget. Och det betyder inte alls att vi ska sluta bekämpa högern, jag förstår inte riktigt var du läser det? Jag är arg för att vi nu går till personangrepp inom partier, och mellan partier för att skylla valförluster och minskade siffror på ”någon annan”. Sånt har vi inte tid med. Vi måste forma oss för att fortsätta kämpa, det är det jag skriver. Och det både mot högerpolitiken och mot främlingsfientligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.