Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

En speciell dag

Tänkte att den här speciella dagen som är i dag är så god som någon att börja väcka liv i bloggen igen. Jag har haft en väldigt lång paus, nödvändigt för min egen skull, men nu är jag tillbaka. 

Sitter som de flesta andra socialdemokrater idag och funderar och reflekterar över Monas besked. När nyheten kom igår så var det inte utan att det högg till i själen. Jag känner en viss sorg över hur det här har gått till, och en viss oro över hur vi beter oss mot varandra. Jag hoppas det lugnar sig nu.

Det finns mycket att reflektera över, och jag kommer garanterat att komma tillbaka i ämnet längre fram. En sak att fundera på är hur vi förhindrar att någon slags idrottslogik smyger sig in i politiken. Jag har alltid tyckt det varit svårt att förstå det där med att ledaren ska gå när laget förlorar. I politiken tar vi ett kollektivt ansvar, att tro att allt är klart för att någon kliver av är både för enkelt och för fegt.

8 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Som jag sa innan valet,man skulle skiftat partiledare redan innan, inte för att Mona är sämre än någon annan men vad jag vet så är det ju ett förtroende man ska leva på som politiker,och det hade,med medias hjälp, aldrig Mona.

  Sen är det väl som någon sa,en tur att det inte blev röd-grön vinst i valet,trots att jag själv röstade på V, för när deras statsministerkandidat går ut i eftervalsdebatten och säger ” det var vår politik det var fel på”, hur skulle de då regerat landet, om de själv säger att det är fel på deras egna politik??

 2. Kristina Norman

  Det blev inte direkt en lättsam start för dig i riksdagen… men du har rätt i din åsikt . Vi måste hålla ihop. skickar en cyberkram för styrkan de närmaste dagarna.
  Kicki

 3. Helén Pettersson

  Svar till Lars Gidlöf (2010-11-15 10:34)
  Jag anser inte att det är fel på vår politik. Vi har dubbelt så många röd-grönt styrda kommuner nu som innan valet. Det måste väl vara ett betyg på att vår politik är bra. På riksplan gick det sämre, och det är det vi nu får hantera.

 4. Lars Gidlöf

  Men kanske rödgrönas politik fungerar på kommunala planet men inte på riket.

  Varför säger då Mona själv att det var fel på politiken,hon var ju tänkt att vara den som ledde landet med denna felaktiga politik,hur ser du på det?

 5. Helén Pettersson

  Svar till Lars Gidlöf (2010-11-15 17:34)
  Kan faktiskt inte svara för alla hennes uttalanden. Jag gör mina egna. Men hon menade självklart inte att hon tycker att vi gick till val på en dålig politik, det säger sig själv. Däremot fördes debatten om fel politiska frågor, anser jag.

 6. Arbetare

  Grattis till ditt nya viktiga uppdrag, ärliga och duktiga politiker som du behövs mest av allt i S nu!
  Jag anser att Spolitik i ren form håller. I valet blev det dock för oredigt med MP och V, alla 3 förlorade på det.
  Spolitiken måste framföras säkert med självförtroende!
  Tydligt, rakt och pålitligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.