Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Näringsministern och minnet.

Mitt förra inlägg handlade om näringsminister Maud Olofsson och hennes "tips" till allmänheten om hur man håller elpriserna nere genom att släcka lampor när man lämnar rum, och annat sånt som de allra flesta människor redan gör. Reaktionerna har varit irriterade hos många, vilket är helt förståeligt.
 
Det som kanske är ännu mer anmärkningsvärt både i den artikeln jag då refererade till och i dagens chatt med Olofsson i Aftonbladet är att hon på bägge ställena säger att hon lånade pengar till att tilläggsisolera huset redan under oljekrisen.
 
Oljekrisen inträffade 1973. Då torde Maud Olofsson ha varit 18 år. Då hade hon inte ens flyttat till huset hon nu bor i. Faktum är att hon och maken köpte det huset så sent som 1994.
 
Nån som vet hur det där ska gå ihop? Eller är det återigen så att Olofssons minne spelar henne spratt? Sist var det när hon berättade att hon som 13-åring legat vaken och oroat sig över ozonskiktet, 6 år innan den första forskarrapporten om problemet överhuvudtaget togs fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.