Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Drakjournalistik och Hittepåjournalistik

Blev precis uppringd av en journalist på en av de stora drakarna till dagstidningar.

Hon ville att jag, "självklart utan att citeras", skulle säga vem som är min favoritkandidat till ny partiledare. Dessutom såg hon gärna "att jag resonerade lite om den nya ledaren". Helt anonymt. Såklart.

Jag valde, precis som alla andra gånger journalister ringt på temat, att avstå från kommentarer. Det är så billigt, och det snedvrider debatten. Om ett fåtal människor svarar, så blir det deras ord som är sanning. Och de citeras som "anonyma tunga socialdemokratiska källor". Föga imponerande. de som väljer att uttala sig anonymt står nämligen inte för det som majoriteten gör. Så har det alltid varit. Det är också det som gör att namn som egentligen är rätt otänkbara plötsligt haussas i media som de enda rätta. Fascinerande.

Det är också så, att när journalisterna inte får några svar, så hittar de på egna. Både Aftonbladet och Expressen har presenterat vilka fyra namn som Västerbotten har nominerat. Bägge har haft helt fel namn. Lägre än så kan man ju knappast komma i "journalistik".

Hittepåjournalistiken har fått nya ansikten under denna vinter.

Och nej. Vi går inte ut i media med våra nomineringar. Det är en intern process i partiet, och alla medlemmar har getts möjlighet att tycka till i den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.