Holmsundssång

12122903_10153635278324774_3505503570494060325_n

Från boken ”Sågarnas sång” av Alf Arvidsson om Holmsunds livliga sångverksamhet i arbetar-, folk- och idrottsrörelserna. Det här är den beryktade ”Holmsundssången” som många efterlyst. Framförd 1953 när prinsessan Sibylla var på besök, skriven av dåvarande SCA chefen Bror Ternstedt (också aktiv i Hembygdskommitéen) och framförd av Berit Olofsson från kyrkokören. Melodin har dock försvunnit och mig veterligen finns ingen inspelning av detta stycke historia. Författaren och professorn ifråga som stått bakom det gedigna arbetet med ”Sågarnas sång” har dock kontaktats i ärendet. Jag är också intresserad över vad det är för sång som inleder denna eminenta dokumentär om Holmsund och Obbola.

Förövigt anser jag att rälsbussarna ska börja gå till Holmsund igen. Men det kan ni läsa mer om här.

Just den åsikten delas nog av de flesta om nu någon ansvarig på området skulle fråga runt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.