PRO och Kvarkenrådet med på tåget

Idag fick vi besked att Kvarkenrådet och PRO Holmsund och PRO Obbola ställer sig bakom vår kamp att få till en planskild järnvägsövergång och upprustning av bangården. Vi har också fått meddelanden från företag som ställer sig sympatiska, och själva kommer kontakta Trafikverket i detta, men att de inte kan skriva just detta på grund av den politiska kopplingen. Det är något man får respektera. Det viktigaste är att vi tillsammans ser samma lösning och påverkar Trafikverket.

Om några dagar kommer vi lämna in våran första skrivelse så passa på om ni inte redan har gjort det att skriva på vår skrivelse genom att helt enkelt läsa den, ta upp det med er styrelse och maila oss. De sammalagda argumenten, kortfattat, för att ställa sig bakom är

1) En infrastruktur som kan hantera en ökad export/import och godstrafik
2) En infrastruktur som säkerställer anställdas och samhällets säkerhet

Det som händer efter att denna skrivelse överlämnats är att vi kommer koncentrera oss på en namninsamling som kommer pågå till hösten samt arbeta med att fortsätta påverka politiker, företag och riksdagsledamöter m.m. att ställa sig sympatiska för att en gång för alla lösa detta. Klassisk lobbyism helt enkelt. Precis som vi tidigare också lyft frågan i Umeå Kommun under flera år. De räknar vi med också kommer fortsätta lyfta frågan i sina kontakter med Trafikverket, och glädjande nog framgår det också av prioriteringarna. Även i detta rör så kommer vi såklart ”Jobba på”, vilket vi också gjort med skrivelser till b.l.a. Kommunen och Region Västerbotten.

Vi har nu också kännedom att Trafikverket sedan 2015 har en lösning färdigställd, baserat på bland annat den ökade exporten och färjeprojektet, men vad det handlar om nu är att få denna lösning prioriterad i Trafikverkets egna planläggning den kommande perioden. Det gäller att pusha bollen framåt i röret för att tala klarspråk. 30 år till duger inte.

Precis därför ska vi öka på gasen inför hösten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.