Det kom ett brev från en boende i Djupvik

Jag fick ett brev strax före helgen av en de boende i mitt område. Jag kan bara instämma i dennes synpunkter på den tidigare bloggpost jag skrivit och jag tycker det är en bra början på olika saker som måste åtgärdas. I synnerhet uppmanar jag folk i området att lyfta frågorna mot kommunen, politiker och andra – eller varför inte bilda en ”djupvikskommittée” eller liknande. Jag delar i alla fall, med dennes godkännande, vidare brevet då jag tycker det är en bra ram på saker som borde ordnas i västra Holmsund.

”Hej
Jag bor i djupvik och läste ditt inlägg ovan. Vi flyttade till djupvik för 3 år sedan, bodde tidigare öst på stan. Detta är mina reflektioner gällande området vi bor i….
– Hyreshus kring centralgatan är väldigt nergångna 
– Det finns inte längre någon lekplats för barnen i djupvik ( slukhål), den gamla lekplatsen var ofräsch och fanns inte så mycket att göra
– För mörkt på vintern i området delvis, fler gatulampor
– Bilar parkerar hur som helst och försvårar städning och snöröjning samt som du skriver ”kloggar igen” gatorna.
– Bilar kör otroligt fort genom djupvik ofta, det är massor med tvärgator och barn i området vilket inte känns tryggt
– centralgatans promenadväg mot konsum är mycket smal och delvis växer buskage över och skymmer sikten i kurvor, obehagligt med tanke på trafiksituationen, det bästa vore om det blev enkelriktat och att den smala promenadvägen gjordes om till bred upplyst cykelväg+promenadväg.
– ”Badstranden” i djupvik har varigt extremt välbesökt och omtyckt i sommar, alla vill att  någon kör dit sand och gör en ”riktig” badstrand av det hela.”

Jag kan lämna detta brev något okommenterat då det är saker som jag själv står bakom men det jag bör lägga till är såklart det jag skrivit om tidigare:
– Inte bara renovera gamla lekplatser, utan bygga en ny större lekplats i området också (förslag: omberget, så det kan utvecklas med utegym osv under kommande år)
– Fler ordentliga parkeringsområden (t.ex. vid kajutan) så vi får bort bilarna
– Allmänt hårdare krav på privata hyresvärdar och bostadshus i området
– Renovera infrastrukturen, vägarna

En sak som jag inte tidigare tänkt på var faktiskt det här med djupviksparken som vi under flera år nu fixat till i etapper. Det syns tydligt att parken varit populär hela sommaren, en riktig sandstrand skulle verkligen utveckla området i en positiv inriktning som fortsättning på området. Likväl som kanske fler bänkar, en riktig informationstavla och belysning.

Sammanlagt tror jag att allt detta är mycket bra kravlista som jag tror och, hoppas, flera i området ställer sig bakom. Jag uppamanar alla som vill att prata med sina grannar, bilda kvartersråd, ha möten, skriva till politiker och kommunen m.m.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.