Valet, ljumviken och att göra

Hej allihopa! Nu är valet (förhoppningsvis) över.

Vi I Holmsunds Socialdemokrater gick det ganska bra för. Från pressmeddelande tidigare idag:

Alla preliminära mätningar i kommun, landstings och riksdalvalet är nu ute för Holmsunds del på valmyndighetens hemsida.

Vad vi kan konstatera i en tid när S gör sitt sämsta val någonsin (sedan 1911) är följande:

1) Holmsund är fortfarande ett starkt fäste för S i alla tre valen och kommer i topp 10 ligan inom samtliga parametrar i Umeå Kommun, ofta tillsammans med Obbola och Hörnefors
2) Vi går tillbaka lite, men inte på samma nivåer som i övriga kommunen. I synnerhet har vi tappat på östra sidan järnvägen. Men haft extremt litet tapp på västra sidan. Där också valdeltagandet för detta år rest sig med nästan 10%
3) Tillsammans med V pratar vi fortfarande om egna majoriteter, om Holmsund hade haft parlamentariskt organ d.v.s.

Vi fick en smäll, men knappt så det märktes kan man säga. Vi tar dock allvarligt på att S tappat både riks, kommunalt och landstingsmässigt över hela landet. Jag är övertygad om att för att lösa detta behöver vi mer aktiva föreningar, i kvarteren, och på arbetsplatserna. Och att våga vara obekväma och tydliga i vad vill.

Vad föreningen bör göra nu, för att inte falla tillbaka på att allt är frid och fröjd är i mitt tycke:
– Lägg en plan för att kontinuerligt knacka mer dörrar, mer träffar utanför Konsum, jobba med vanliga medborgare för att lösa deras problem, hjälpa dem ringa nämnder, skriva brev till kommunen och framförallt LYSSNA på dem
– Lägga en plan för att aktivera, och rekrytera, nya medlemmar
– Fortsätta vara fokusinriktade på att vara en förening som har ett eget liv, med egna åsikter och med tydligt uppdrag: att ta tillvara Holmsunds bästa
– Fortsätta med öppna möten
– Varje medlem i sossarna ska ha något att göra, om än väldigt litet. Går man med i föreningen så får man en uppgift

Och – framförallt – ska vi bygga nätverk i vårt Holmsund där vi kan agera mellan medborgare och förening mot Kommunen när det behövs för att reda ut olika problem.

Nu fortsätter vi bygga denna förening, eftersom Socialdemokratin som helhet, vilar på just föreningarna. På vår aktivitet här nere. Inte på regeringshus, stadshus eller vad det nu kan vara. Här, i vardagen, fortsätter vi bygga!

Mvh
Ordförande
Stellan Elebro

Så överlag så är jag ganska nöjd såklart. Den uppmärksamme kan också notera att Holmsund Västra, är enda stället i kommunen där V också går bakåt. Vilket jag tycker att vi kan ta som intäkt i att vi står för en traditionell socialdemokratisk linje. Vi har också fått lyckoönskningar, både från höger och vänster, de senaste dagarna och stämningen har varit alltjämt god. Nu får vi vänta in resultaten på onsdag för att se vars vi går härnäst. Vi hade även en liten valvaka på kajutan som var mycket trevlig!

Vidare än så, så finns det en vardag att ta tag.

Högst upp på denna att göra lista är, förutom hur vi gör S-föreningen ännu mer slagkraftigare, att reda ut ägarförhållanden för golfbanan på Ljumviken, samt ta tag i andra saker som rör tekniska nämndens område.

För er som är medlemmar i S-föreningen så ses vi den 17:e 18.00 på kyrkan. Brev ska ha skickats ut. Vi kommer snacka om valet och göra våra nomineringar till nämnder och bolag. Alltså de som kommer representera Holmsund från (S) om vi får vår vilja igenom på Arbetarkommunen.

Tack för fortsatt starkt stöd! Vi vet att vi är på rätt bana! För Holmsunds bästa och lite jävla rättvisa!

Med vänlig hälsning
Stellan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.