Smarta barn och självklarheter

Fick ett tips av en av småbarnsmorsorna i vår bekantskapskrets om Minibladet, en VK satsning där kommunens skolbarn får tycka till om olika saker. Vissa av dessa saker är ganska tragiska, som om ensamhet på rasten, men det finns också många goda och egentligen självklara idéer som borde appliceras av vuxenvärlden.

Från Storsjöskolan här i Holmsund kan vi bland annat läsa om att det behövs duschdraperier som skulle göra det mer populärt för barnen att duscha och känna sig trygga i omklädningsrummet. Vi kan också läsa att det behövs en spegel så de slipper krocka med sina cyklar, vilket ungefär kostar en struntsumma. Slutligen så är några barn i femman sura för att de inte får använda mobiler på rasterna, men där är nog jag lite mer tveksam. Dock verkar det ju lite oroande att lärarna inte tagit diskussionen om varför?

Det var hursomhelst bra läsning och jag ser fram emot att följa vad våra barn tycker till om i sin vardag, och det är också en bra skola för dem att lära sig påverka samhället i tidig ålder. Mycket bra initiativ helt enkelt, och på det stora hela, rena självklarheter. Hjälper vi ungarna med det här så går det nog riktigt snabbt. Kortfattat: mer sånt här!

Duschdraperier och spegel, så svårt ska det väl inte vara? Jag skickar vidare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.