Sandviksteatern och lite annat

Sandviksteatern står för försäljning på marknaden igen. Inom S Holmsund har frågan väckts efter uppvaktning av PRO att diskutera ett eventuellt återtagande av Sandviksteatern i allmän regi. Vi kommer behandla frågan på vårt årsmöte hurvida föreningen skall ställa sig så jag uppmanar våra medlemmar att komma dit. I övrigt kommer vi bland annat behandla nomineringar till AK styrelsen.

Vidare så är det värt att notera att det är en liten diskussion om oron kring buller vid expansionen av SCA i Obbola. Det är dock värt att påpeka här att Umeå Kommun nyligen antog en bullerstrategi, som också skall gälla i Holmsund. För de intresserade kan det vara värt att kolla in bullerkartan (från 2016).

Jag har också fått en hel del frågor kring Sandviks förskola – vad som egentligen händer med bygget. Vår undran har tagits upp med både Moa och Lena från skol/tn/fastighet så vi får se vad de kommer fram till. Utan tvekan så står fastigheten inför någon form av framtid som än så länge inte riktigt är helt avgjord. Blir det en ökad population så behöver den t.ex. renoveras för en ganska dyr slant, eller skall den helt enkelt rivas för att bygga fler bostäder? Det sistnämnda har nämnts bland sossar i Holmsund – men vi avvakar svar tillsvidare.

Slutligen har jag fått frågor om ”När man ska flytta på Obbolahållplatsen” – och det rör ju direkt busshållplatserna vid Himmelska Fridens torg som när båda busslinjerna står där blockerar hela gatan. I den frågan ska jag ta och fråga vidare, eftersom jag är ganska övertygad om att en översyn görs från kommunens sida med nya hållplatser i och med väntade expansionen.

En kommentar

  1. Marianne Persson

    Ang. Sandviks teater.

    Det är väldigt svårt att driva föreningsverksamhet i Holmsund p.g..a. Lokalbrist, det är tur att vi har kyrkans församlingssalen som är perfekt, trevlig att vara i o hög klass på utrustning. Det är klart att Sandviks teatern är bra. Men PRO har knappast de pengar som behövs för att driva den, renoveringar m.m. Det måste isåfall vara ett engagemang från kommunen för att klara det.

    Lycka till med Sandviks teater

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.