Sista rycket för insamling kring öppna förskolan

Den 19:e tar IFN beslutet om Öppna Förskolans framtid i Holmsund. Sedan en vecka tillbaka går det en namninsamling som ska skickas in med en skrivelse inför mötet. Vill ni stödja namninsamlingen så kan ni skriva under den här.

I dagens lokal TV uppmärksammades också öppna förskolans öde och det kan ses här.

Samtidigt har nämndens ordförande Andreas Lundgren reagerat kraftigt över hur storpolitiken nu slår till mot sveriges kommuner och vill se socialdemokratin lämna regeringsöverenskommelsen om detta fortsätter. Detta kan läsas här.

Slutligen vill jag ytterligare påpeka vikten av Öppna förskolan och göra ett varnande finger, att ta bort öppna förskolan som idag skapar navet i ett familjecentrum där kommunen och landstingen samarbetar mycket väl med varandra (detta stärks av samtal med personal både i Holmsund och andra jag pratat med) kan på sikt bli mycket dyrare. Öppna Förskolan i Holmsund är effektiv just för att verksamheten kan samordnas på ett effektivt sätt, både ur ekonomisk och verksamhetssynpunkt.

Sedan ska vi såklart lägga till de sociala effekterna öppna förskolan har i samhället för barn och föräldrar (som också sparar pengar på sikt med god integration m.m.) samt vikten av att välfärd skall vara tillgänglig över hela kommunen, och att jämförelser med ”utsatta” områden faller då delar av Holmsund har exakt samma nivå av socioekonomiska nivåer.

Hjälp till att rädda förskolan. Skriv under!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.