Nya bussar, översiktsplaner och servicehuset

1. Sedan ungefär två månader sen så står det klart att vi får en ny aktör inom kollektivtrafiken. Jag vill inte avslöja för mycket men det kommer vara en god julklapp till er som önskat fler turer på kvällstid. Att det blivit en ny aktör bör inte förvåna efter de senare årens problem.

2. Det har varit skriverier om tjänstemannaförslaget om att lägga ned Servicehuset i Holmsund. I måndags hade jag ett samtal med S-föreningens representant i äldrenämnden där vi kom fram till att en nedläggning ej är aktuell så länge inte platserna kan ersättas av trygghetsboendeplatser. Servicehus är ett gammalt format som det är logiskt att ersätta, men inte utan att nya platser finns. I december tar nämnden beslut.

3. Ett uppdrag om en ny fördjupad översiktsplan över Holmsund-Obbola beslutades av kommunstyrelsen under Tisdagen. Det kommer bli väldigt intressant att ta del av denna och jag kommer återkomma med mer information i ärendet.

Det är många möten och händelser just nu. Inte minst genom mitt fackliga engagemang i Seko – Service och kommunikationsfacket. Där vilar i huvudsak mitt samhälleliga och politiska engagemang. Som de flesta noterat har vi t.ex. valt att hoppa av det förslag som LO tagit fram gällande LAS som de skapat i de dolda förhandlingarna med Svenskt Näringsliv, förhandlingar som skett utan vår kännedom, insyn eller påverkan. Tillsammans med ett gäng andra förbund tog vi det beslutet och vi representerar idag en majoritet av LO medlemmarna. Det är också avtalsrörelse nästa år så fokus har också lagts mot medlemsmöten och motionsskrivande etc.  Därför ligger bloggen lite vilande men lokala frågor är prioriterade i mån av tid.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.