Äntligen ett nytt Coop till Holmsund!

Såhär såg det ut  idag vid 13.00 när första spadtaget för ett nytt Coop i Holmsund,  i gamla Holmsunds Golvs fabrik, togs.

Beslutet att flytta Coop har varit en dialog mellan politiken och Coop Nords styrelse och jag står inte ensam i att se detta som en stor seger för skärgården som helhet.

Detta innebär att politiken håller i  taktpinnen för att få sjöstaden igång.

Flytten av Coop i Holmsund markerar dock inte bara starten för ett ny centrumutveckling i Holmsund utan möjliggör bland annat 150 parkeringar, större butik, möjligheten till mer flexibla lösningar med mera. Det är utöver det också en stark signal till företag att etablera sig på orten och att involvera sig i sjöstadenprojektet.

Flytten av Coop möjliggör också på sikt att fler bostäder kan byggas i Holmsund och en nydaning av Himmelska Fridens Torg där det finns strålande möjligheter bland annat för butiker på nedreplan och, som S föreningen strävat efter länge, möjligheten att bygga bostäder uppe på konsumtaket. Desto mer folk som bor i Holmsund, desto starkare näringsliv. Även om nuvarande torget kommer förändras, så finns också möjligheten att det kan förändras till det bättre med större möjligheter för bland annat småföretagare samtidigt som vårat Coop får de lokaler de faktiskt behöver.

Det finns också en stor miljövinst att vinna ur detta då vi äntligen får en butik som kan konkurrera med Ica Maxi, Avion med mera – bjässar som nu i 20 års tid mer eller mindre flyttat kapital från lokalsamhället –  och därför kan vi tillsammans minska på transporter, då trafikflödet kan hållas mer internt. Det kommer bli enklare att bo, leva och handla i Holmsund och Obbola. Det tjänar både medborgare, miljö och lokala ekonomin på.

Mer information kommer inom kort

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.