Behöver man vara höger för att ta kriminaliteten på allvar?

Svaret är såklart ett självklart nej. Vi i Holmsunds S förening har under flera år propagerat för en starkare lokalpolis och återetableringen av en lokal polisstation i Obbola och Holmsund. Vi har också, varje gång, reagerat kraftfullt på olika otrygghetsskapande verksamheter i lokalsamhället. Senast på radion när det brann en bil på solskenet. Vi har också skrivit i omgångar, och uppmanat alla boende, att skriva till ansvariga poliser och politiker. Personligen gick jag ut i ledare nyligen och hävdade att de kriminella gängen ska nedkämpas med till alla stående buds medel.

Har då moderaterna svaret på dessa frågor? Nej inte så länge de inte kan gå med på att beskatta storkapitalet och öka finansieringen av samhället som i rask takt minskar i takt med kapitalet omstruktureras. Den borgerliga lösningen på kriminalitet är en privatisering av problemen till medborgargarden och gated communities. En marknad dessa gäng skulle välkomna med öppna armar. De värsta borgerliga krafterna förespråkar till och med privatiseringen av polisen (tänk er ”mc donalds poliskår”..) även om dessa krafter idag ej syns i partipolitiken.

Läs min ledare här.

P.s. på Holmsunds S förenings senaste styrelsemöte beslutades att jag står som ordförande till nästa årsmöte för att ha fortsatt stabilitet i föreningen. Valberedningen har dock börjat arbeta inför 2021 års årsmöte då jag avgår. Takten på bloggen kommer dock minskas då jag helt enkelt bor på annan plats och fixar med nya huset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.