Därför är byggnationerna försenade i Holmsund

På förekommen anledning i sken av att debatterna (i den stora FB gruppen) varför det inte händer något kring byggandet i Holmsund så efterfrågade jag svar från Byggnadsnämnden. Det är också av intresse att dela här. Det är som följer:

”Idag antog byggnadsnämnden en detaljplan för tomten vid kommunhuset i centrala Holmsund. Det är planerat för ett hus i tre våningar och 11 lägenheter. En tanke är att det ska bli bostadsrätter och riktas mot kundgruppen äldre villaägare. Vi hoppas att det inte överklagas. Då kan byggnationen starta framåt sommaren. *
(Min notis. Finns att läsa på VK och VF)

Vid vattentornet har nu erbjudande om mark för både ett större hus, ca 20-25 lägenheter och ca 15 radhus varit ute på förfrågan. Fler än förväntat har skickat in intresseanmälan. Tilldelning väntas ske inom två månader. Där finns även några fristående villatomter.

Gällande bygglov för COOP så är det precis som Lena och Stellan sagt, det måste finnas ett övergångsställe över E12. Det är en statlig väg och vi måste ha ett Ok från Trafikverket för att kunna vidare i den frågan.

Nyligen så startade ett arbete med en fördjupad översiktsplan för Holmsund-Obbola. Syftet med den är att skapa förutsättningar för en långsiktig utveckling. Den kommer dock inte att bli ett hinder för de pågående planerna men underlätta att göra nya detaljplaner.

Mikael Berglund (s) Ordförande i byggnadsnämnden”

På följdfrågor rörande tomten Törnrosen så är det också överklagat i detta nu.

Följaktligen finns två stora problem lokalt som försenar byggandet i Holmsund
1) Trafikverket. De är inblandade inte bara i Coop, utan även både Hamnen, Skärgårdsstaden, Järnvägsövergången m.m.

2) Antalet överklagningar, som verkar ha minskat, försenar fortfarande enskilda projekt.

Det sagt. Så går det sakta framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.