Om brosäkerhet och idéer i Obbola

Några frågor som behandlas för tillfället:

 

 1. Medlemmar i S-föreningen har kontaktats rörande att det saknas räcke mellan gångare/cyklister och den tunga trafiken på Obbolabron. Bron är Trafikverkets ansvar men frågan bör tas på största allvar och kommunen kommer kontaktas i ärendet. Vad man kan göra som privatperson är såklart att skriva till trafikverket:

  Regionkontor Luleå

  Besöksadress: Sundsbacken 2–4
  Öppettider: 7.45–16.15
  Kontaktcenter (växel): 0771-921 921

  Postadress: Trafikverket, Box 809, 971 25 Luleå
  Leveransadress: Trafikverket, Sundsbacken 2-4, 972 42 Luleå

  Dit kan man ju också vända sig rörande t.ex. arbetet i övrigt i Holmsund. Trafikverket är inblandade i allt från Stora Coops etablering (vägar/övergångsställ) till järnvägsinfrastrukturen (undergången)

 2. Under 2019 blev vi kontaktade om även bristande räcke på bron över till Lövön. Något som dock kommunen kan göra. Vi har uppmanat folk att felanmäla förut till kommunen och kommer skriva i ärendet också.
 3. Jag sitter kvar (som det ser ut) ett år till i Holmsund som ordförande. Detta efter önskan av enig styrelse. Det sagt så kommer jag, antagligen, sitta som ersättare i Obbola S förenings styrelse från och med detta verksamhetsår.

  Några spaningar har jag redan skickat in till sittande ordförande, Ulf. Såsom..

 4. Holmsund har sex stycken återvinningstationer. Obbola har en enda station. Samtidigt växer Obbola. Det är orimligt. Förut fanns det två, den före detta åtevinningsstationens tomt står fortfarande tom. Alla i södra obbola får orimligt långt till återvinningstationen.
 5. Det bör sättas upp stängsel vid ”gamla konsum” där ungarna åker släde då bilister kör relativt fort på vägen. Ungarna åker dessutom mitt i en kurva.
 6. Ett växande problem för byn kommer vara södra obbolavägen/byvägen korsningen vid handelsträdgården. I takt med södra obbola byggs ut så kommer det bli en mycket trafikerad led samtidigt som det är ett område med många småbarnsföräldrar. Infrastrukturen är från tiden samhället var en liten by. Södra obbola ”måste knytas ihop” bättre.
 7. Det bör vara rimligt att man ska kunna gå till skolan och fritidsysselsättningar utan att korsa stora vägar (denna form av garanti finns i flera kommuner) och vidare bör det också göras möjligt att ta sig runt på en ordentlig strandpromenad mellan badplatser etc.

  Dessa spaningar diskuterades vid återvinningstationen en vinterdag med Ulf. Det blir kul att aktivera sig också i Obbola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.