Lägg av med dörrknackningen

Idag har jag nåtts av informationen att ett av kommunfullmäktiges partier knackat dörr i Holmsund och Obbola till stor irritation då vi just nu befinner oss mitt i den allvarligaste krisen hitills i den pågående pandemin där regeringen överväger lokala restriktioner i vårat län. Dörrknackarna hade dock den goda smaken att åtminstone bära mask vid sina besök,  enligt de jag pratat med hitills. Oklart dock om dessa byttes eller användes korrekt och andra följdfrågor jag fått. Jag kan bara konstatera att något riktigt dumt skett.

Detta är i min mening högst oansvarigt och har skapat stor irritation och onödig oro. Alla partier måste begripa att ligga lågt med utåtriktade aktiviteter så länge pandemin pågår. Det borde nästan vara en gemensam överenskommelse om detta, i synnerhet då befolkningen i stort saknar förtroende för den kommunala politiken. Dessa äventyr bidrar knappast till att förstärka förtroendet. Eftersom jag hoppas på en sådan överenskommelse, där partierna kan lova.varandra att göra sitt yttersta för att skydda de äldre och de i riskgrupp så utlämnar jag partiet som gjort detta här, det är dock knappast okänt på byn.

Om det så krävs att varenda valrörelse i två år framåt bara kommer vara youtubefilmer, blogginlägg och twitterbråk är det ändå bättre än att partierna kastar sig över medborgarna under rådande pandemi.

Lägg av med dörrknackningen. För allas bästa.

Stellan Elebro
Ordförande
Holmsunds Socialdemokratiska Förening

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.