Hong Kong har fallit!

Det har nu bekräftats att Hong Kongs demokratiska fackföreningsrörelse har tagit beslut på nedmontera verksamheten.
Framtida organisering av Hong Kongs arbetskraft kommer som i resten av Kina ske illegalt och underjordiskt.
(Källa)

Att Hong Kongs fackföreningsrörelse, som varit de organisationer och förbund som tagit vidare där demonstrationerna tog slut, nu slutligen krossas under stövlarna av det kinesiska kommunistpartiet måste ses för vad det är. Det är slutet för Hong Kong som ett seperat system från Kina. Fackföreningarna fick 100 000-tals nya medlemmar när de slöt upp bakom demokratirörelsen och har setts av kommunistpartiet som deras yttersta motståndare om makten i Hong Kong. Genom fackföreningarna kunde Kina inte få ekonomisk makt över staden. Sedan tidigare har Hong Kongs överklass sedan länge svurit lojalitet till kommunistpartiet.

I och med fackföreningarnas beslut så faller också en av de många pelarna i civilsamhället som hittills orkat stå ut. Flera av dessa pelare har dock redan rasat sedan pandemin drog igång och gav kinesiska staten styrka för att kväva demokratirörelsen. Tusentals har arresterats. Den sista delen av de demokratiska rörelserna, som fri press, kommer nu antagligen falla inom loppet av veckor.

Nu påbörjas en period av underjordiskt motstånd mot regimen.
En sista hälsning:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.