Kravallerna kopplade till utländska intressen

De senaste dagarna har flera aktörer satt sig in i vilka konton som eldat på de upplopp som skett över påskhelgen. Idag kan DN avslöja att flera av de som eldat på förloppet är samma nätverk som jag skrivit om tidigare. Som tidigare påpekat så är det samma nätverk som bland annat påstår att sverige är nazistiskt, att svensk socialtjänst kidnappar barn (den s.k. ”LVU kampanjen som också finns i Umeå) och att sverige förser Ukrainska nazister med vapen (i led med ryska narrativet). Redan under helgens första upplopp dök det också upp uppgifter om irakiska politiker som uttryckte hot mot sverige av typen ”gör som vi säger annars..”.. I åtminstone ett fall hade en politiker tidigare varit boende i Sverige och återvänt till Irak där denna håller sig till den Iranvänliga, och därför närstående ryska, maktsfärerna.

Flera debattörer har också försökt kartlägga en starkare koppling mot ryska intressen de senaste dagarna, att det kan röra sig om ryska intressen i Irak som utnyttjar situationen kan ej uteslutas. Det kan ej heller uteslutas att den danska pedofilen tillika provokatören, som nyligen var persona non grata, får något form av stöd eller uppmuntran från extern part. Innan helgens upplopp var han uträknad som ”influencer” inom extremhögern efter läckta sexchattar med underåriga pojkar. Även partiet Stram Kurs var som man säger ”på fallrepet”.

Det är således mycket mer än polisens taktik som känns mycket konstigt under de s.k. påskkravallerna. Svensk polis tillhör världstoppen i att hantera folkmassor, men detta misslyckade lär diskuteras internt inom polisen under överskådlig tid. Samtidigt pekar allt också på att de s.k. ”motdemonstranterna” (ett felaktigt begrepp enligt mig) har kopplingar mot organiserade kriminalitet. Även hypoteser om kopplingar till IS florerar men det tycks som orimligt då svensk säkerhetspolis övervakar f.d. soldater i IS och att vara soldat är, trots allt, ändå något helt annat än att delta i en kravall. Även inom IS. Upploppsmakarna skulle agera betydligt mer militärt och koordinerat om det nu var så att det förelåg militär träning bakom kravallerna – något som man ser i t.ex. frankrike, grekland och på nordirland som ritualmässigt har koordinerade och välorganiserade upplopp. Det sagt så är osvuret bäst.

Oavsett kan vi konstatera att det är ett rimligt antagande att ha att
1. Det strategiska misslyckandet med att förhindra kravallerna gör så att valåret kan komma att präglas av kravaller då utländska aktörer nu sett att man kan påverka svensk politik genom allianser med organiserade kriminella. Pandoras ask är nu öppen för rubler att rinna in och skapa problem, i synnerhet när vi nu påbörjat en NATO debatt.
2. Det var mer bakom kravallerna än vad ögat kunde se. Kopplingarna framkom tidigt men har nu belagts av DNs (och andras) undersökningar i ämnet. Bara en månad innan kravallerna påpekade också SÄPO i sin årsrapport denna risk.
3. Valåret kommer bli rörigt.
4. Nätverket bakom LVU kampanjen, nazistanklagelser etc lär vi höra mer av

Under dagen har det också framkommit att det ska ha genomförts en attack mot en SD lokal i Luleå. Norrland har sedan många år inga rörelser som angriper Sverigedemokraterna, vilket Sverigedemokrater nog kan intyga. Däremot så förekommer såklart motdemonstrationer och aktioner av andra slag. eSD är svagast i landet här uppe, vilket också gör idiotiska angrepp mot deras lokaler ännu mer obegripliga.  En inkastad rökbomb eller liknande är en oförklarig eskalering  (Det förekommer t.ex. inga öppna bråk eller konfrontationer i norrland mellan antirasister och sverigedemokrater sedan åtminstone 10 år tillbaka) och passar bättre in i mönstret om det är någon som vill stöka till under valåret och ”pitcha” krafter mot varandra. Attacker av det slag som påstås ha skett i Luleå kräver en våldsspiral. Det tåls att påpekas att Sverigedemokrater förut dock lyckats med bedriften att anfalla sig själva, även om det rört sig om undantagsfall.

Övriga betraktelser som kan göras är att väldigt många också dansar efter det manus som andra verkar skriva åt dem. Som rotad i progressiva värderingar så kan man dock inta dessa ställningstaganden; dansken är en jävla idiot tillika gaphals som alla borde bara skita i, bråkstakarna är jävla idioter och har i bland annat malmö utsatt helt oskydliga civila för mordförsök (brandbomb mot en buss full med folk), i en demokrati får man häda gud men man ska ha respekt för folks åsikter och får räkna med att folk surar (men inte att de försöka mörda en), någon på polisen kommer få sparken efter oförklarligt dåligt hanterade polisinsatser. Men framförallt, var vaksam över det som händer i valrörelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.