Det är val och jag vill mest prata om det här…

Det finns väl tusen saker att säga om att det är val igen. För den här bloggens del så skulle jag väl bara vilja föra fram en genuin vilja av att se de lokala partierna presentera sina visioner för de olika stads- och kommundelscentrumen. Det är ju ofta de frågorna man diskuterar mest.

Några exempel från Obbola och Holmsund är ju t.ex.
– Hur länge kan en bro verkligen repareras?
– När kommer järnvägsöverfarten?
– Vars ligger coop i planerna just nu?
– Skärgårdsstaden. Vad hände med det?
– Hur går det med med fler återvinningstationer till Obbola?
– Kan en säker GC skapas i Södra obbola då trafiken ökat markant på obbolavägen? Nya bostadsområden och expansioner måste väl föranleda att vilja få bort gångare/cyklister från särskilt sträckan salteriet – stranden?
– Vad är konsekvenserna av hamnens expansion för lokalsamhället? Vars ligger projektet nu?
– Hur gick det med pendeltåget?
– Är det dags för en fördjupad analys om det är möjligt med en elfärja mellan obbola, holmsund och umeå med en sex-sju stopp?
– Hur går det med nya busshållplatser till t.ex. Holma?
– Vad görs kring att göra vattnet dugligt igen i Holmsund för bad?
– Är det ens realistiskt att önska sig en kvarterspolis igen?

(Stående punkt: Vad händer på Trafikverket?)

Sånt vore roligt att ta del av. Nu är jag inte partiaktiv längre (förutom som skribent och fackligt aktiv, passiv medlem i S i Obbola och Holmsund) men sådana frågor vet jag folk har ett intresse för och lockar människor. Där har partierna mer att presentera kring hur de tänker. Man vill veta hur framtiden ska utveckla sig för sina ungar och man vill tycka till om rejäla, tabara, saker. Rikspolitiken har de flesta klart för sig sina åsikter i. De mindre frågorna ger ytan att bryta sig fram och mötas.

Inom kort kommer dock ett öppet möte arrangeras i Holmsund om sjukvården. Det blir riktigt bra. 31/8 är det klockan 18.00 och jag antar att vi håller till på storsjö. Jag är tillfrågad att vara moderator när storcheferna svarar på frågorna men jag får se hur det blir med hjälp med läggningen då och om jag kan.

Over and out

En kommentar

  1. Jan Sandgren

    Din iakttagelse och Ditt påpekande att de politiska kommundelsföreningarna – rakt över den politiska skalan – är dåliga på att utåt kommunicera och redovisa hur de utifrån sina olika utgångspunkter och värderingar ser på och driver de utpräglat lokala intressefrågorna, såsom t ex kommundelscentrumenas utvecklingar i för lokalbefolkningen viktiga avseenden, är träffande.
    Att kommunicera och driva de utpräglat lokala intressefrågorna är snudd på en huvuduppgift för de politiska kommundelsföreningarna, men här brister de helt klart i både vilja och förmåga. Det är olyckligt, särskilt för lokalbefolkningen, eftersom det är de lokala intressefrågorna som ortsbefolkningen i särskild hög grad är intresserad av och efterlyser de politiska partiernas perspektiv, svar och lösningar på.
    I det här stycket har samtliga politiska kommundelsföreningar en läxa att göra. /JS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.