Tramsiga projekt och kompetensförsörjningsbristen

Noterar att Petter (SD) lyft fram mina kommentarer kring hans gamla inlägg om ”Relocate”. Det var nämligen i en reaktion mot en ledare där jag vill se hårdare styrning av kapitalflöden och arbetskraft som Petter upplyste mig om projektet för första gången. Jag noterar att mina kommentarer där och då står sig än idag och blir desto mer aktuella i och med att Relocate mest verkar gett jobb åt tjänstemän – inte till arbetare eller näringslivet i norr. Ser det ut som trams, så är det trams.

Så jag tackar väl och bockar för att Petter lyfte fram mina gamla kommentarer (Likt ”Det här låter som trams”) och jag kan stå kvar vid ståndpunkten att det är arbetsgivarna som ska betala.

Det är också dom som vet vilken arbetskraft som behövs och det är faktiskt upp till dem att göra sig själva attraktiva. ”Säljsnack” funkar sällan på arbetsmarknaden och är lättgenomskådligt. Det vet alla vi som är fackligt aktiva. Vill man locka arbetskraft så är löner och arbetsmiljö nyckeln.

Regionalt är det därför mer värdefullt om vi en gång för alla skulle kunna lyfta lönerna i regionen än andra åtgärder. Vill vi konkurrera med storstäderna måste vi löner som i storstäderna.

Dyrbara mellanledsprojekt (60 miljoner?) kan ju med enkelhet bli två flygbiljetter och en hotellnatt om de själva (arbetsgivarna) aktiverar sig mer i frågan, och riktat kan söka arbetskraft, än att mellanledsprojekt ska finansiera professionella powerpointpresentatörer eller som (V) ville vid tidpunkten, att strössla företagen med flyttbidrag. En mycket märklig ståndpunkt av kamrat socialist att subventionera kapitalister med bidrag kan man tycka.

I övrigt intressant att SD Petter ser mig som en tongivande socialdemokrat. Man tackar väl antar jag.

2 kommentarer

  1. Petter Nilsson

    Även om jag kan ha mina invändningar politiskt, så tycker jag det är viktigt att olika personer från olika partier hörs.

    S inom regionen är relativt få på vk-bloggen. I stället har man diverse beredningar som ska pyssla med ”medborgardialog”. I det avseendet tycker jag du gör det bra. Sen tänker jag att du ideologiskt förstås har lite kvar till att driva rätt politik.

    Bara ge det några år. 🙂

    • holmsundarn (inläggsförfattare)

      Du är inte den första och du kommer inte vara den sista Sverigdemokraten som står och väntar på att jag ska ta och trampa över till er. Jag måste dock fortsatt göra er besvikna 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.