Husdjursvård tipps

Se till att din häst håller sig varm under vintern

Av , , Bli först att kommentera 1

hästtäcke

Äger du häst och önskar också att hästen din ska känna sig varm och trygg när vintern är kommen? Stackarna behöver också känna sig varma precis som du. Idag behöver det inte alls vara svårt för dig när du letar efter hästtäcken att köpa online och ibland är detta mycket smidigare att göra än att gå till en fysisk affär. Det finns flertal företag därute idag som driver företag som fokuserar på att sälja produkter och redskap till hästar med hög kvalitet för alla slags tillfällen. Många av hemsidorna säljer flera olika produkter till just dig och din häst och oftast har dessa produkter ett visst märke så att du vet att du faktiskt köper hem kvalitetsprodukter till hästen. Många hemsidor online erbjuder Rambo hästtäcken, Amigo hästtäcken och andra stora märken så att din häst inte heller behöver frysa i år!

Beställ via nätet

Bor du långt ifrån en hästaffär? Då kan du enkelt beställa hem ett hästtäcke till din häst online och på så sätt hålla din häst varm under de kalla månaderna på året. Det är bra att kolla upp så att hästtäcket har god kvalité med rätt material så att det är hållbart länge och även så att det skyddar mot regn och snö. Se även till så att hästtäcket är rätt och skön passform för din häst så att den kan springa runt med täcket utan några problem – hästtäcket ska helt enkelt passa din häst passform perfekt så det nästan inte ens känns för hästen att den har ett täcke på sig! Det är bra om du jämför olika produkter innan du köper och beställer så att du faktiskt hittar en produkt som passar din häst och behoven som hästen har. Det är kallt på vintern och hästarna behöver även få chans att springa fritt även under det kalla vinterhalvåret så därför är det bra att hitta ett hästtäcke som passar både utomhus och inomhus.

Det bästa hästtäcket för just din häst

Det är bra att kolla upp så att hästtäcket faktiskt passar din häst innan det köps, eftersom köpet sker online och det kostar oftast dig pengar att leverera tillbaka varan om du inte skulle vara nöjd. Så innan du har tittat runt på hemsidan och bestämmer dig för en produkt så är det bra att kontrollera och läsa igenom produktbeskrivningen ordentligt så att hästtäcket faktiskt passar. Se till att mäta din häst först mellan bröstet och rumpan så att du vet vilken storlek som är lämplig. Det är även bra att tänka på vad för slags kroppsbyggnad din häst har – Är den mer muskulös är det smart att titta på lite större storlekar. Se även till så att det är Nylon-material då det är det mest hållbara och bästa materialet för hästtäcken. Är det ett täcke för inomhusbruk eller även utomhus? Turnover täcken är de bästa hästtäckena eftersom de går att använda både inne och ute. Vissa av de här hästtäckena har även en fuktabsorberande förmåga vilket gör att hästen kan känna sig ännu varmare, speciellt under vintern.

Det som är smidigt med att köpa hästtäcken och andra produkter till din häst via nätet online är för att du enkelt och smidigt kan beställa och få det levererat hem till dig inom några dagar. Dessutom brukar det oftast vara billigare att beställa från nätet vilket gör att du på så sätt sparar lite pengar. Du har också fler och större möjligheter att jämföra de olika företagen som säljer hästtäcken.

Beställer du hästtäcken online blir det både billigare och du kan jämföra olika företag. Du kan själv kolla på produkterna i din egna takt och betala säkert online. Se bara till så att du faktiskt hittar rätt modell och märke för din häst, så att täcket har rätt och skön passform och jämför även priserna och sortimentet mellan de olika företagen!

Under vintern blir temperaturen lägre vilket innebär att hästen också blir kall. Detta kan enkelt åtgärdas med ett täcke, de finns i olika material och tjocklek för att kunna anpassas utifrån kyla. Du kan köpa hästtäcken från flertal olika märken i så väl butik som på nätet exempelvis Rambo hästtäcken eller från andra kända varumärken. Hästtäcken under vinterhalvåret är i princip ett tillbehör som är ett måste, detta bör införskaffat i god tid för att kunna användas omedelbart när behovet finns.

Bli först att kommentera

Lydnadsträning för din hund – några populära metoder

Av , , Bli först att kommentera 2

dog-2276071_1920

Alla hundägare har väl någon gång undrat om det inte finns någon mirakelmetod som fungerar felfritt på alla hundar. Dessa funderingar uppstår kanske främst den dagen man står där med en glatt skuttande unghund som plötsligt utvecklat selektiv dövhet, och fullständigt struntar i vad du som ägare vill och tycker. Det något tråkiga svaret är dock att det inte finns någon mirakellösning som passar alla hundar och alla ägare, vid alla tillfällen. Precis som att varje hund är en individ så är även varje ägare. Dessutom varierar ambitionsnivån kraftigt från ägare till ägare.

Hur väljer jag träningsmetod?
Precis som när det gäller barn har många starka åsikter om hur hundar ska uppfostras och hanteras. Som alldeles ny hundägare kan det vara svårt att veta vilken åsikt som är värd att lyssna på och vilken som kan förpassas till sophögen. Här följer några saker att tänka på när du väljer träningsmetod.

Först och främst, är den säker? Du ska inte välja en metod som riskerar att skada din hund eller dig själv. Kom också ihåg att metoder som fokuserar enbart på dominans och kontroll kan ge aggression som svar från hunden. Fundera sedan på om metoden effektiv. Med träningsmetoden ska du kunna uppnå dina önskade resultat och den ska inte kännas som ett enda stort slöseri med tid och energi. Vad säger andra som använt sig av samma metod? I dagsläget är det lätt att hitta forum där olika träningsmetoder diskuteras. Använd dem för att se vad andra har för upplevelser av den träningsmetod som du är intresserad av.

Är din hund gammal nog för metoden? Inom de traditionella träningsmetoderna rekommenderas oftast att hunden är minst 6 månader gammal innan träningen påbörjas. Fundera också över om metoden verkligen kommer att förstärka det band du har till din hund. En tuffare och tåligare hund klarar av de flesta träningsmetoder utan att dess förtroende för dig som ägare tar någon skada, medan en känsligare hund som utsätts för samma metod helt kan tappa förtroendet både för sin ägare och för människor i stort.

Några olika träningsmetoder

dachshund-672780_1920

Traditionell träning – Den traditionella träningsmetoden bygger på att ägaren ska etablera dominans och att hunden ska lära sig att följa kommandon och order. Metoden bygger på att ägaren ska agera flockens ledare, en teori som tidigare förhärskat i träningssammanhang. I dagsläget har man dock sett att hund- och vargflockar sällan har någon statisk hierarki, och att tanken på alfahannen/honan har varit en felaktig iakttagelse. I den här träningsmetoden arbetar man mycket med bestraffning av oönskat beteende och är mycket sparsam med belöningar, framför allt i form av godis eller mat.

ShadowfilosofinShadowfilosofin är en del av de traditionella metoderna för hundträning. Metoden, som påminner lite om den filosofi som den världskände Cesar Milan använder sig av, är utvecklad av en svensk hundcoach och shadowfilosofin är en av de mest populära hundträningsmetoderna just nu. Även om metoden är populär och många vittnar om hur väl den fungerat för dem och deras hundar så finns det också ett stort mått av kritik mot metoden. Detta på grund av att vissa uppfattar den som en onödigt auktoritär hantering av hundarna. Enligt utövarna själva går metoden ut på att på ett naturligt sätt agera som en värdig och lugn ledare för hunden, medan hundens uppgift är att följa sin ägare som en skugga. Därav namnet Shadow.

Modern träning – De moderna träningsmetoderna utgår från beteendeforskning och har fokus på att hunden lär sig genom handling och konsekvens. Oavsett vad dessa konsekvenser än må vara. Ofta lägger man tonvikt vid positiv förstärkning, vilket fungerar väl i många fall. Till skillnad från traditionell träning, som ofta kan orsaka problem med en för mjuk och försiktig hund, så påstås de moderna metoderna fungera på alla hundar. Det finns dock en del ägare med mycket dominanta hundar som har upplevt problem då de använt sig av enbart positiv förstärkning utan någon tillrättavisning.

Balanserad träning – De metoder som ligger under denna kategori är en kombination av de ovanstående. De hämtar delar från den auktoritära traditionella träningen och kombinerar dem med beteendevetenskap från de moderna träningsmetoderna.

Att välja metod är inte helt enkelt och varje skola har sina egna fans som försvarar sin filosofi med näbbar och klor. Vilken filosofi du än väljer är det viktigt att verkligen försöka rikta in sig på en metod, och sedan hålla sig konsekvent till den under en längre period så att inte det som är okej för hunden ena dagen plötsligt är förbjudet nästa och vice versa. Enda undantaget är om du, eller din hund, skulle må dåligt av metoden. Då kan du, utan dåligt samvete, överge den genast och istället prova någonting annat.

Bli först att kommentera

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Välkommen till Västerbottens-Kuriren – Bloggen. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sen är det bara att börja blogga!

1 kommentar