Jag är frälst i Padel!

Är du sportfanatiker som jag så har du säkert hört om den senaste trenden med padel, jag har blivit helt uppslukad av denna sport som har tagit hela Sverige med storm enligt statistik från Svenska Padel Förbundet. Vem kan ha missat att även Zlatan gett sig in i padelbranschen?

Denna fantastiska sport påminner om både tennis och squash men är både roligare och enklare att utöva. Efter att ha hyrt padelrack under en lång tid så bestämde jag mig för att investera i mitt egna rack. Det gäller ju dock att ha den rätta utrustningen för att det ska bli ett bra spel. Som nybörjare är det förmodligen också extra viktigt att välja rätt padelracket så att det inte blir för svårt att spela. 

För dig som undrar hur Padel fungerar hittade jag en rätt bra video:

Det jag inte insåg var hur stort utbud av padelracket och olika märken det finns på marknaden. Det finns olika padelracket med olika egenskaper såsom design, funktion, vikt och grepp. När jag började med att undersöka utbudet på nätet så blev jag ganska snabbt överväldigad. Alla tillverkare hävdar att de har det bästa padelracketet. Det jag gjorde då var att söka efter en bäst i test artikel som kunde lägga ut informationen åt mig. Det finns massor av padelracket test online vilket snabbt ger en överblick över de padelrack som passar ens budget.

Om du är nybörjare precis som jag så vill du kanske inte lägga ut tusenlappar på ett padelrack. Är du redan proffs så är det ju minst lika viktigt att du väljer rätt racket. Det sista du vill är att råka köpa fel padelrack!

Du behöver känna till att ett racket med en högre balanspunkt ofta är mer svårspelat jämfört med ett racket som har tyngdpunkten i mitten. Du kan undvika dyra misstag genom att använda läsa på dig om olika racket och dess egenskaper. På så sätt slipper du lägga ned timmar av research och att jämföra själv. Det är trots allt en djungel av olika padelrackets där ute.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.