Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

”Inte intressant för någon”…..

Måndagens fullmäktige var annorlunda, av många olika orsaker.   Innehållet i dagordningen var annorlunda, så till vida att den innehöll hela sju interpellationer och därtill tre frågor utöver de sedvanliga ärendena. Samtliga interpellationer och frågor var helt färgade av den senaste tidens turbulens runt Ulla-Maj Anderssons sätt att leda kommunen och framför allt de anställda, och frågorna som krävde svar var många.  Fullmäktige var också annorlunda genom det ovanligt stora intresse som visades;  läktarna innehöll drygt 60 personer och på web-länken var närmare 100 personer inloggade under vissa perioder, ett mycket tydligt publikrekord med andra ord.  Båda de lokala tidningar fanns också på plats med både reportrar och fotografer. Fullmäktiges sekreterare fick t.o.m. panikordna mera fikabröd så det skulle räcka till åhörarna. Jag -precis som de flesta- tolkade intresset så att man var intresserad av få höra svaren på de frågor som skulle ställas.  De flesta -precis som jag- var väl heller inte så imponerad av de goddag-yxskaft-svaren som gavs, eller för den delen dom förväntade svar som aldrig gavs.  Dagens höjdpunkt på den komiska skalan stog ändå fullmäktiges ordförande Gunnar Wiglöf (s)  själv för.  Han hade också fått en enkel fråga om han fortfarande vidhöll att hela förra veckans turbulens var ett borgerligt påhitt, och en dimridå för att skydda ett av personalen skapat lagbrott.  Herr Wiglöf vägrade besvara frågan med motiveringen -"Jag har svårt att se hur detta kan ha något som helst intresse för kommunens medborgare" (!?) Nytt rekord i det numera så berömda socialdemokratiska sättet att vägra besvara eller undfly frågor som kan vara avslöjande. Publikens fniss sa allt.   Underbart att se hur Gunnar Wiglöf tycker sig ha fått "diplomatisk immunitet" i sin roll i fullmäktige,  men jag får väl fråga honom i andra sammanhang då vi möts….

Något revisorsval blev det inte heller.  Socialdemokraterna hade tänkt fixa valbarheten med att meddela att frun hade "avsagt sig" sin plats i socialnämnden. Synd på henne, jag har förstått att hon har god sakkunskap i socialfrågorna.  Men allt kan tydligen offras i huvudfrågan att maken, den nu snart riksbekante f.d. anställde som fick sparken på grund av oegentligheter i kommunen, tydligen med alla medel SKALL väljas som revisor i kommunen.  Socialdemokraterna i valberedningen verkar vara de enda i hela samhället som inte tagit till sig att jävfrågan var sekundär, utan att problemet är mannens lämplighet. De ledande socialdemokraternas absoluta tystnad mot alla frågor och uttalanden i ämnet, väcker ännu flera -och inte helt rumsrena-  frågor:  Vad är det egentligen som ligger bakom Ulla-Maj Andersson maniska krav att mannen ska väljas??  Finns det skäl som kan och törs redovisas?  Jag tror vi är många i kommunen som väntar även på det svaret!

Annars var det mesta sig likt, förutom den stora dramaföreställning som spelades upp av en av socialdemokraterna i Rundvik……

2 kommentarer

  1. Hårt arbetande

    Vill man att det skall gå åt helvete i en kommun då skall man sätta släkten och kompisar på så många positioner som möjligt. Det ser säkert onormalt bra ut en tid, kanske en längre tid, men till slut när verkligheten kommit ikapp, när avsaknaden av kompetens och framförallt driv har gjort sitt, då har kommunens innevånare förmodligen ett större problem. Nämligen att det gått åt käpprätt helvete! Glöm inte Vindelns problem med ekonomikompetensen för en tid sedan.

  2. Kommunbo

    Jag håller med om att några svar på frågor inte kom under KF.
    Jag hoppas verkligen att du fortsätter att söka svaren så att vi medborgare får veta vad som ligger bakom. Det blir lite som Arkiv X såklart men som du vet så finns alltid sanningen därute!
    Mest konstigt är att S är så flata att dom tydligen inte vågar avsätta UMA utan sluter upp och ställer sig bakom kränkningar och hot. Men det är det ingen som vågar gräva vidare i tyvärr. Kämpa vidare Ingemar, du har mångas stöd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.