Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

”Fullt förtroende”….?

I tisdags hade arbetarkommunens repskap sammanträde bakom slutna dörrar, och igår kunde den som ville, läsa att arbetarkommunens ordförande Gunnar Wiglöf uttalade sitt (och repskapets?) fulla förtroende för Ulla-Maj Andersson.  Han lyckades också summera förtroendet som om det vore en politisk fråga, och klarade också av att uttala förtroendet utan att med enda ord beröra det som är orsaken till att frågan överhuvudtaget kommit upp:  chefernas skrivelse om ett oacceptabelt arbetsklimat  och tillkommande anmälan om kränkning.  Och ställer man i det socialdemokratiska partiet upp bakom det agerandet, då är partiet mycket mera illa ute än man kan tänka sig.

Uttalandet från Gunnar Wiglöf var dessutom falskt.  Repskapets möte var mycket stormigt med många olika uppfattningar. Att ordföranden tyckte sig höra att alla ställde sig bakom förtroendeförklaringen, säger mer om det interna klimatet än något annat.  

En som uppenbarligen inte tyckte att beslutet och förtroendeförklaringen var enhälligt  är det andra namnet på socialdemokraternas lista, Åsa Lindström.  Hon har idag lämnat in en avsägelse av alla sina politiska uppdrag i partiet med en motivation som måste verka som en mardröm för UMA och alla runt henne.  Hon skriver bland annat att hon saknar förtroende för partiet, det finns inget klimat för utveckling, och att hon inte längre tror partiet har några förutsättningar att lösa situationen.  Hennes slutord i sin avsägelse borde få varje socialist att rysa:  -"Min uppfattning är att partiet i dagsläget har blivit en inbunden och sluten grupp, som inte vill lyssna på omvärldens kritik och uppfattning.   Allt handlar idag bara om att försvara felaktiga beteenden och egna maktpositioner före utveckling och förbättring för medborgarna och partiet." 

Hur var det nu igen, Gunnar Wiglöf:   "Fullt förtroende…..?!?  Hos vem?

3 kommentarer

  1. Åsa Sjöblom

    Känns kanske väntat att Åsa, tyvärr lämnar sina uppdrag. Hon såg blek och tärd ut redan på KF i måndags och det är ju så att är man öppet kritisk emot UMA och hennes närmsta då får man helt enkelt gå. Känns märkligt hos ett parti vars största ledord är demokrati. Åsa har också enligt mitt sätt att se på saken varit S största tillgång här i kommunen eller var hon ”inte intressant för någon i kommunen”? för att citera KFs ordförande. Jag hoppas innerligt att Åsa orkar fortsätta sin anställning i kommunen, för hon behövs!
    Lycka till Åsa!

  2. Leva i verkligheten

    Allt det här handlar om verklighetsuppfattning och vad som är sant och falskt.

    I ett socialdemokratisk hem kan datorerna själva skriva brev. Datorn kan till och med själv välja från en lista på personer som inte inte skall ha ett utskickat brev.

    I ett socialdemokratiskt hem är det dessutom troligare att ett inbrott gjorts där det enda inbrottstjuven gjort var att hitta på ett nytt brev att skicka till kommunens anställda.

    Allt det är ju mycket troligare än att man råkat göra ett fel, eller?

    På en socialdemokratiskt styrd arbetsplats är det tillåtet att verbalt misshandla andra människor. Det är tillåtet att frysa vissa människor ute. Det är tillåtet att påstå att cheferna är ett pack som inget gör. Att de inte är värda sin lön för en chef gör ju inget han bara bestämmer.

    Det är ju inte troligt att en chef skulle bry sig om sina anställda och göra något som är nyttigt för kommunen för sådana finns ju inte, eller? Och det är väl det som är huvudkärnan i budskapet, eller?

    Det är fullt tillåtet att sitta och kommentera sina egna inlägg på VKs insändarfunktioner och hitta på vilka lögner som helst om anställda i kommunen eller företag i samhället.

    För det är ju att ljuga och bedra människor, och det är helt ok, eller?

    I många nordmalingshem är det helt okej att ösa en massa ovett om hur dålig skolan är på orten, påstå saker som inte är sanna och föra detta vidare till sina barn i modersmjölken. Att skryta om hur långt man kommit utan att plugga och utan att gå i skolan.

    Att engagera sig i sina barns utbildning, peppa barnen att göra sitt bästa, be dem att lägga in extra kol på sina studier, men sånt gör man inte, eller?

    Fötroende finner jag hos människor som vågar stå för sina misstag, som alltid försöker vara raka, utan att vara plumpa eller översittande och de som vågar sticka ut hakan för vänner och arbetskamrater.

    Lev i sanning och människors LIKA värde!
    (Värde mäts inte i partifärg, kön, hår eller hudfärg, beteende, åsiktsskillnader eller intelligens.)

  3. hårt arbetande

    Att vara en tillgång för folket har ringa betydelse i maktens korridorer. Speciellt där socialismen har greppat taget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.