VK höjer temperaturen

Idag höjer VK temperaturen inför valet.
Opinionsinstitutet SKOP har på uppdrag av VK tagit fram en rykande färsk
opinionsundersökning för Umeå.
Vår reporter Karin Hörnfeldt berättar idag om resultatet och har även intervjuvat Alireza Mosahafi, som kan bli årets segerherre.
VK:s valbevakning har därmed startat och vi har massor på gång – både i tidningen och på vk.se.
Ta bara det faktum att alla Umeås politiska tungviktare bloggar på vk.se. Det är unikt och bra för dig som väljare. Följ den heta debatten, dag för dag fram till valet på vk.se
och på vår nya valsajt.
På valsajten kommer det finnas massor av spännande möjligheter för våra läsare.
– Din åsikt är viktig. Är du besviken eller glad – tyck till om det som berör dig. Eller börja blogga då också.
– Följ heta debatter LIVE.
– Bra lokala länkar.
– Massor av intressanta artiklar.
– Delta i lokala webbundersökningar
Och missa inte VK nästa vecka. Då följer Karin Hörnfeldt upp dagens artiklar med nya spännande fakta.
 

 

Etiketter:

5 kommentarer

 1. Jan N

  Så sajten är bara för Umeå då? Inte för Umeåregionen eller resten av länet? VK kommer bara att bry sig om kommunalpolitiken, inte landstings- eller rikspolitiken som ”utgår från” Västerbotten?

 2. Ingvar Näslund

  Hej Jan

  Givetvis kommer sajten att innehålla material från alla de tolv kommuner som VK bevakar, samt landstinget. Mer kommer. Var så säker.
  Det intressanta med Umeå, som gör att det sticker ut, är att samtliga gruppledare valt att använda bloggen på vk.se för att argumentera, debattera och kommunicera. På så sätt är de unika, inte bara i Västerbotten utan i hela landet.

  Med det som exempel hoppas vi få fler ledande politiker, opinionsbildare och andra att inse kraften med sociala medier.
  En öppnare debatt vinner vi alla på.

  Ingvar Näslund
  Ansvarig utgivare.

 3. Per Hansson

  Öppnare? På vilket sätt? Du menar att alla dessa påhopp, förtal, hot och trams som det dräller av på VK:s kommentarfält medverkar till ett öppnare debattklimat. Jag vill påstå att man kan resonera precis tvärtemot.

  Jag anser att ni har satt ribban alldeles för lågt för vad som tolereras på er hemsida. Kan ni visa statistik på hur många inlägg ni får, hur många effektiva arbetstimmar ni avdelar för granskning och slutligen andelen ”utgallrade” kommentarer?

 4. Pär Andersson

  Jag måste anmäla en avvikande mening. Debattnivån på tidningens hemsida ligger nära den optimala. Gör en omvärldsanalys och se hur Aftonbladets och de övriga storstadstidningarnas debattforum ser ut. Det är nämligen dessa man måste jämföra med. Skulle taket tryckas ned till en ängslig ”folkskollärarnivå” kommer förmodligen denna hemsida att dö sotdöden. Och hur kan jag göra det antagandet? Jo, i mitt fall vet jag ungefär var gränsen går eftersom lite drygt hälften av mina kommentarer – av vad som framförs på nyhetsplats – refuseras. Och det känns på sätt och vis helt OK.

 5. Per Hansson

  Intressant kommentar Pär! De gånger jag läser typ kvällspressens kommentarsfält blir jag bara matt, så där har du defintitvt rätt i att VK är bättre. Men jag skulle likväl vilja höja debattetiken i VK en aning! Fast, det är klart att det kan bli lite tungjobbat när medias gullegris, tillika rött kommunalråd, gjort karriär med hjälp av sina påhopp och rallarsvingar… Nåja – det är kul att alla politiska partiers gruppledare bloggar i alla fall. Det kan VK verkligen vara stolta över!

  anser en nybliven bloggare och centerkandidat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.