Björklövenrapportering utan band

Först ett lästiips. Madefestivalen har startat och VK satsar hårt. Vår kulturredaktör Sara Meidell och nöjesredaktör Anna Lundström bevakar festivalen både initierat och träffsäkert.

Totalt gör VK 12 sidor från festivalen. Läs och facineras över personerna som medverkar och bredden på arrangemanget.

Mitt i lunchrusningen träffade jag en bekant, vi kallar honom Roger.
Roger jobbar i servicebranschen, är hockeyintresserad och möter varje dag massor av Umebor.
Vårt samtal gled snabbt in på Björklöven.
– Av alla jag möter tippar jag att det bara är fem procent som stöttar Löven, berättade Roger.
– Är det inte fler? undrade jag.
– Nej. Den känsla man får i bland annat VK, att nästan hela Umeå vill rädda laget, den stämmer inte.
Hur stor det statistiska underlaget var för Rogers egna undersökning vet jag inte.
Min högst personliga känsla är också att stödet för Björklöven är större än vad Roger tror.

Men Roger har en poäng, alla negativa turer runt föreningen har givetvis påverkat förtroendet för laget. Tålamodet börjar helt enkelt tryta. 
Det som gjorde mig extra förbryllad var Rogers följdkommentar.
– VK går ju hand i hand med Löven. Ni skulle inte våga skriva negativt om laget.
Om det är något som en ansvarig utgivare reagerar på är det den typen av kommentarer.
Jag kan försäkra både Roger och alla våra läsare att vi inte har några band till vare sig laget, aktiebolaget eller föreningen som påverkar vår rapportering.
Låt mig ta två färska avslöjanden om Löven från VK-sporten: 
– Dokumentet av Gunnar Johnsson samma dag som de gick i konkurs. VK avslöjade  vad som försatt laget i knipa.
– Patrick Krainer avslöjade den okända miljonskuldern i  IF Björklöven med obetald skatteskuld på 890 000 kronor och ett tio år gammalt banklån på 500 000 kronor.

Som motpol till Rogers synpunkt hävdar de mest hängivna anhängarna till laget att vi bara skriver negativt och att det borde vara en självklarhet att vi stöttar laget mer.
Så till alla med Lövenhjärta kan jag utlova både kritiska och fräna artiklar även i framtiden, likväl som positiva och uppmuntrande texter.

En annan mindre, men nog så viktig detalj. Två äldre läsare hörde av sig i veckan om att vår Sudoko var svårtläst. Idag har vi förstorat texten och gjort den mer lättläst, men inte mindre svårlöst.

Trevlig Helg, VK-läsare

 

 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Karl

    VK utnyttjar det faktum att läsarna inte vet mer om händelserna än just det som VK publicerat. Men med Internet är det fler och fler som får information från andra håll och då framstår VKs artiklar alltför ofta som pinsamt vinklade. Vi läsare måste aktivt söka alternativa källor för att få fram hela bilden av händelser. Det är synd. Jag hoppas att det bara är det stora intresset kring Löven som VK utnyttjar och att det inte gäller all nyhetsförmedling. Men det är väl så med områden som berör. För visst är Löven det som berör umeborna mest av allt enligt VKs egen statistik?

  2. Bertil

    Helt fel uppfattning. Vi som följer Löven noga vet att VK flera gånger har valt bort uppgifter för att få artiklar om Löven mer smaskiga. Speciellt rubrikerna överdrivs ofta. Jag är en stor Lövensupporter men tycker naturligtvis inte att VK rent ska stötta Löven. Däremot vore det ett lyft för läsarna om VK inte aktivt tog ställning utan var mer neutrala i sin rapportering. Som prenumerant vill jag få läsa alla tillgängliga uppgifter och bägge sidorna av händelser, därefter själv få bilda mej en uppfattning. För ofta har VK serverat mej som läsare en vinkling som senare visat sig vara felaktig.

  3. errol wilson

    ”Jag vet en snubbe Axel som känner till att ingen i Stockholm gillar Djurgårn” Underbar journalistik Näslund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.