48 år på samma arbetsplats

KRETA
I torsdags satt jag på flight SK 2027 mellan Umeå och Stockholm när kapten Andersson bryter tystnaden.
– På denna flygning till Stockholm arbetar steward Per Berglund. Det här är hans absolut sista flygning innan han går i pension efter 34 år på SAS. Jag tycker det vore trevligt om vi alla kunde ge honom en varm applåd.

Plötsligt tittar alla i planet upp från sina tidningar och böcker, samtalen tystnar, och sedan börjar alla passagerarna applådera.  Föremålet för applåderna syns inte till.
Men plötsligt, längst fram i planet, där skynket ännu är fördraget, kliver Per Berglund fram, blickar ut över passagerarna, bugar, ler och tackar.
Nu har Berglund gjort sitt i kabinen. Ett nytt liv väntar, utan stress och jäkt, får vi hoppas.
Omtanken kaptenen visade sin gjorde mig på gott humör. Den enkla gesten han visade sin kollega värmde nog alla i kabinen och när Berglund gick genom kabinen möttes han av leenden och glada lyckönskningar.

På många arbetsplatser har vi dem som närmar sig pensionsåldern. Här på VK känner jag flera personer som likt stewarden jobbat i samma företag i över 30 år.
Lars-Anders Segrén toppar listan på VK. Han har varit anställd i 48 år. Det är imponerande. Han har idag bland annat hand om kontakten mellan annonsavdelning och redaktion och har under åren haft en mängd olika arbetsuppgifter.  Även han är värd en applåd.

De som vigt sitt liv åt ett och samma företag är ofta viktiga kulturbärare och stöttepelare, precis som de nya medarbetarna inspirerar till en utveckling av den rådande kulturen.
På våra familjesidor har vi mängder av personer som hyllas. Bland annat har VK varje dag ett porträtt på någon intressant, ofta en helt ”vanlig”, person som vi lyfter fram.
Dessa sidor är bland de mest lästa och uppskattade i VK.  Margith Norman, Bibi Karbin och Inger Nilsson jobbar med dem.

Vi värnar dessa sidor ömt och är glada för allt material våra läsare skickar till oss. På vk.se finns dessutom tusentals BB-bilder att titta på.
Är det något mer du vill se på våra familjesidor eller någon person du tycker vi borde porträttera? Hör av dig till oss. Maila till [email protected] eller ring 090-151190
——
Årshögtiden vid Umeå universitet hölls för en vecka sedan.
En fantastisk fest. Omkring 600 personer samlades och firade de unika prestationer som gjorts på Umeå universitet. Mängder av spännande och intressanta personer var samlade och att få sitta med var väldigt inspirerande.

Det har sagts förr och det tål att upprepas hur enormt viktigt Umeå universitet är för tillväxten i Umeå och vår region.  Men universitetet spelar även en viktig roll för den nationella och internationella forskningen. Det är värt att tänka på.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.