Därför publicerar vi ej bilden

På Facebook cirkulerar just nu en nidbild av Nordmalings kommunalråd Ulla-Maj Andersson.

På den manipulerade bilden framställs hon i Moammar Khdaffis kläder.

VK väljer att inte publicera bilden. Tonläget i debatten kring Ulla-Maj Andersson är högt nog och många är upprörda över hur kommunen sköts. Kritiken riktas allt som oftast mot kommunalrådet självt, vilket VK skrivit mängder av artiklar om. 

Det råder ingen tvekan om att kommunalrådet är ifrågasatt och att socialdemokraterna i Nordmaling lyckats reta upp många Nordmalingsbor. Till oss på VK:s redaktion har många Nordmalingsbor vänt sig och uttryckt sitt stora missnöje över hur politikerna skött hanteringen av kommunchefen och de uttalanden som gjorts.

Att tala om en förtroendekris är nära sanningen.

Men nidbilden av Ulla-Maj Andersson är något annat. Den är plump och dum och har inget med sakfrågan att göra.  Att publicera den vore att låta tonläget nå nya onyanserade höjder och flytta fokus från det som är viktigt – att granska och följa det som händer i kommunhuset i Nordmaling.

Därför avstår VK från att publicera bilden.

En kommentar

  1. Bengt Höglund

    Vill du veta någonting, så fråga Google.
    Vill man idag veta vad debatten handlar om så inte får man någon hjälp från ortstidningarna. Nu har jag sökt och hittat bilden och jag håller med; plumpt och dumt och humorbefriat men också ganska larvigt att reta sig på. JK-anmälan kunde lika gärna kastats i sjön. Hela debaclet hade undvikits om möjligheten att stryka personer på valsedlarna inte tagits bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.