Synen på yttrandefrihet skiljer sig

Ja, så var det dags igen…

Kommunalrådet i Umeå, Lennart Holmlund (S), accepterar inte att VK publicerar kommentarer från läsare som han anser vara osann.

Denna gång reagerar han på att vi godkänt en kommentar från en läsare som skriver:
"Är någon förvånad? Politikerna i Umeå sitter i fastighetspamparnas knän och bakom varje chef som blir fälld så finns det tio som klarar sig. Se bara på alla skumma turer kring biblioteksflytten! "

Detta efter vår artikel om att en före detta vd vid fastighetsbolaget Norrvidden anhållits misstänkt för grovt fastighetsbott.

Holmlund menar att medborgare inte ska få ha den åsikten då den " inderekt beskyller att vi politiker sitter i knän på fastighetspampar och påstår att det är beror på skumma turer om biblotektsflyttet."

Han menar att formuleringen faller under allmänt åtal.

Som ansvarig utgivare är jag ansvarig för allt som publiceras och VK lägger ned ett omfattande arbete att granska alla kommentarer innan de publiceras. Kommentarer som strider mot våra publicistiska regler publiceras aldrig.
Vår vilja är att låta så många som möjligt att få komma till tals och vi aktar oss för att sätta oss till doms över vilka åsikter våra läsare har.

Därför måste det vara OK att ha åsikten att biblioteksflytten inte skötts på rätt sätt. Ingen enskild pekas heller ut i kommentaren och kritiken ska ses som ett utspel mot att politikerna och fastighetsägare driver vissa projekt där medborgare har svårt att ha insyn.

Jag är glad att den möjligheten finns.
Det brukar kallas yttrandefrihet.

Att Umeås kommunalråd går i taket över detta vittnar om att synen på yttrandefrihet skiljer sig betänkligt.

 

 

2 kommentarer

  1. leif

    Med tanke på hur VK censurerar kommentarer så är det ju konstigt att uppenbara lögner inte tas bort. Men yttrandefriheten som vanliga människor lever med är ju inte den samma som Ingvar Näslund har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.