Ny sport och gratistidning

Det händer massor på VK.

I onsdags släpptes nyheten om vår nya gratistidning Totalt Umeå.

I dag lanserar vi nya sportsidor och om ett par veckor en helt ny sportsajt.

Vår nya sport görs i samarbete med Folkbladet. Ambitionen är hög. Vår sport ska vara den mest initierade med vassa krönikor, intressanta intervjuer, bra nyheter och resultatservice.

Den nya sportsajten satsar hårt på liverapportering och eget unikt material.

Konkurrensen inom media är hård. Även lokalt. Men det är en sund konkurrens. Att det finns många val är positivt för läsarna. Jag skulle inte heller bli förvånad om konkurrensen ökar ytterligare med exempelvis fler gratistidningar.

Skälet är rätt enkelt. Umeå är en växande ung stad. Lokala nyheter intresserar alltid och här finns många företag som behöver starka och trovärdiga kanaler för sin annonsering.

Att som ny aktör ta sig in på en helt ny marknad är dock inte lätt. Satsningar på en gratistidning kostar mångmiljonbelopp och risken att misslyckas är överhängande. Därför är det begripligt att många också tvekar att etablera sig här, även om Umeå lockar.

Att det finns plats för en bra gratistidning är jag dock övertygad om. Tillsammans med de etablerade medierna är det ett viktigt komplement.

Att hålla hög utvecklingstakt är viktigt för alla företag och kanske extra betydelsefullt inom media där utvecklingstakten är extremt hög.

Därför är det positivt att se alla nya grepp som tas på våra alla lokala medieföretag.

VK har verkat i 112 år och satsar hårdare än någonsin på utveckling. Vi lägger allt vårt engagemang i det lokala, om det så är i Umeå, Lycksele eller Dorotea.

Vårt viktigaste fokus är intressant och relevant lokal journalistik i tidning, dator, mobil eller läsplatta. Här tänker vi brett och nytt. Senare i höst kan vi berätta om fler satsningar.

Har du tankar och idéer om vårt arbete hoppas jag du hör av dig.

Din åsikt är värdefull.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.