Nya politiska fajter

Jag riktar ett tack till alla VK-läsare som ringt och mejlat de senaste veckorna. Detta efter att jag berättat om att börssidan eventuellt skulle tas bort.

Vår bedömning var att dessa inte längre fyllde ett betydande behov hos våra läsare. 

Många, inte minst äldre och trogna VK-prenumeranter, har dock förklarat hur betydelsefulla de är för dem. Vi lyssnar givetvis på kloka synpunkter. Börssidan är därför kvar.Samma sak gäller TV-tidningen.

 

 

Senaste veckan har debatten mycket handlat om näthat och alla de anonyma och oförsonliga påhopp som allt för många tvingas genomlida.

 

I min krönika förra lördagen berättade jag om hur VK ser på detta. Där förklarade jag även att vi var beredda att agera.

På måndag gör vi därför vissa förändringar. På vår Doroteasajt behövs då ett Facebookkonto för att lägga en kommentar på vår uppskattade tjänst  "Tyck till".

De allra flesta har i dag ett sådant konto så jag hoppas att de som tidigare skrivit anonymt fortsätter delta i debatten, fast med sitt namn.

 

 

Vi gör detta som ett test. Faller det väl ut överväger vi att införa det på fler delar av vår sajt. Fördelen är att den som läser bättre ser vem som är avsändare.

Vad tycker du om detta? Är det rätt att kräva att kommentarer på nätet inte är anonyma?

Hör gärna av dig till mig.

 

 

VK:s Hanna Degerström berättade i torsdag om de infekterade turerna kring Kvinnohistoriskt museum i Umeå. Ett viktigt projekt för inte minst Tamara Spiric (V).

Centerns Sven-Olov Edvinsson reagerade först av alla och var kritisk till Spiric agerande. Anders Ågren (M) hakade snabbt på och sa att moderaterna planerar att hoppa av projektet. Kristdemokraterna och Folkpartiet ifrågasätter de skenande kostnaderna.

Lennart Holmlund (S) backar upp Spiric. 

 

 

En ny politisk fajt är under uppsegling i Umeå.

 

I Vilhelmina fortsätter bråken mellan Åke Nilsson (S) och Maria Kristoffersson (C).

I landstinget pågår ett politiskt spel kring folkomröstningen.

Lokal politik är spännande och viktigt.

Följ utvecklingen i VK om du vill vara uppdaterad.

3 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Förstår tanken med att ta bort de anonyma kommentarsmöjligheterna. Däremot inte kopplingen till Facebook. Det är inte alla som vill ha FB, fler och fler tycks faktiskt kliva av.
  För många äldre kan det vara tillräckligt att hålla sig över tröskeln till nätvärlden, man har inte lust eller ork att kliva in i Facebook.
  Fundera en vänta till. Finns det andra vägar än FB att göra kommentarerna identifierbara?

 2. Ingvar Näslund

  Svar till Jan Nilsson (2013-02-17 01:06)
  Hej Jan

  Tack för din kommentar, vilken jag har förståelse för.
  I nuläget är Facebook den enklaste lösningen om vi vill komma åt problemet med ”nätmobben”. Om det slutligen är den lösning vi väljer återstår att se. Vi ska utvärdera detta under våren.

  Vänligen
  Ingvar Näslund

 3. Ivar

  Det går fint att lägga upp ett falskt FB konto och vill man verka ännu seriösare så sätter man in ett foto av någon annan person också. Att man måste ha ett FB konto gör det bara besvärligare första gången man ska mobba någon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.