Årets redaktion – bilder från firandet i går kväll

33467782740_25b4bb63bd_k

I dag är vi så fantastiskt stolta och glada över att VK blev utsedda till Årets redaktion, och alla fina ord som sades av kollegor i vimlet. Det känns fint att andra i branschen uppmärksammar oss.

Det var tuff konkurrens. Aftonbladet Gräv och Nerikes Allehanda var nominerade i kategorin. I fjol vanns priset av Dagens Nyheter. Vi vet också hur svårt det är för lokalmedier att slå igenom i sådana här sammanhang.

IMG_7508

Totalt åtta medarbetare åkte ner till branschdagen, men det här priset är verkligen till alla 50 redaktionsmedlemmar. Det är de som tillsammans har kämpat fram den här vinsten, som i ett tufft medieklimat klarar av jonglera alla bollar som numera krävs i journalistiken. De som ser till att vår sajt och tidning lockar 150 000 läsare varje dag, och dessutom levererar kvalitativ journalistik som lockar digitala prenumeranter.

33722760541_ad946aaff3_k

Vid prisutdelningen – priset delades ut av Niklas Strömstedt – passade vi också på att tacka alla andra mediehus, både stora och små, som delat med sig generöst av sina erfarenheter, misstag, och siffror till oss. Vi har i olika sammanhang fått höra hur DN arbetar, hur Expressen tänker kring framtiden, hur Schibstedt arbetar, och inte minst hur Amedia (den stora norska lokaltidningskoncernen) gjort för att 56 av deras lokaltidningar nu ökar sina prenumerationer totalt sett. De digitala prenumerationerna väger alltså mer än upp det tapp på betalande läsare som man har på tidningssidan.

Under seminariepunkterna inför gårdagens galakväll berättade Amedias Marie Velsand om hur de jobbar, även representanter från Zeit Online och New York Times var där. Det gemensamma var att man var mycket förhoppningsfull inför framtiden:

IMG_7497

För en dryg vecka sedan var vi också hos Amedia-tidningen Drammens Tidende, en tidning som liknar VK i mycket. De gick under 2016 från drygt 3000 digitala prenumeranter till 7000. En imponerande resa.

Vi har verkligen fått en fin insyn i hur andra arbetar, och det har hjälpt oss enormt mycket när vi sedan hittat vår egen väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.