Innebandybloggen

Innebandy.

En uppenbarelse, franchise och en spartansk krigskung.

Imorgon får Gammliahallen besök av Pixbo. Rödrävarna från Göteborg. En klassisk förening som har varit med i högsta ligan i över 20 år. Pixbo var i många år en maktfaktor inom svensk innebandy. Ett lag med starka karaktärer både på plan och inne i styrelserummet.

De senaste säsongerna har det sett annorlunda ut. Titlarna har uteblivit och stjärnspelarna har valt andra lag att spela i.

Pixbo fick inför den här säsongen en uppenbarelse och började på ny kula med projektet Pixbo 2.0.  Det snackades vilt om vilka spelare som var på väg till laget. Ett tag gick det rykten om att halva landslaget var på väg till Pixbo. 

Men som alltid var det mest snack. Men de lyckades i alla fall att värva några intressanta spelare med Daniel Calebsson som ”franchise-spelare”

Begreppet ”franchise-spelare” används av amerikanska journalister när de ska beskriva superduper-stjärnor. Det är spelare som ett lag bygger en hel organisation kring. Spelare som förutom att leverera på plan även ska vara hela lagets ansikte utåt. De ska leda sina klubbar både på och utanför plan.

Några exempel på detta är Michael Jordan i Chicago Bulls, Kobe Bryan i L.A Lakers och Sidney Crosby i Pittsburgh  Penguins.

Nu ska vi inte jämföra Daniel Calebsson med ovannämnda celebriteter . Innebandyn är fortfarande biljoner ljusår ifrån proffsidrotten i USA.

Det jag vill säga är att Pixbo inte bara har värvat en poängmaskin. De fick även en härförare. Daniel Calebsson är en motor som leder sina lag han spelar för. Precis på samma sätt som kung Leonidas i krigsfilmen 300.

Som i filmen tror jag att Pixbo kommer stå upp bra mot de på papperet starkare perserna, i det här fallet representerar AIK perserna och Kristoffer Kranberg fårträda in i rollen som den förfärlige perserkungen Xerex.

Jag tror att Pixbo kan vara med och slåss om en finalplats redan i år. Men till skillnad från filmen 300 kommer de inte orka stå emot hela vägen. Därför tror jag Pixbo kommer att åka ut i semifinalen efter en tung femsetare mot AIK. Innebandyns svar på det persiska riket. 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.