Innebandybloggen

Innebandy.

VM-truppen

Förbundskapten, Kent Göransson har tagit ut de 20 spelare som ska vinna tillbaka guldet från Kung Rickie och hans finländska polare.  Så här ser truppen ut.

Målvakter

Patrik Jansson – AIK

Viktor Klinsten – Storvreta

 

Kommentar:

När Sveriges bästa målvakt, Daniel Ramsin tackade nej till landslaget blev kampen om målvaktsposterna öppna. Det blev alltså dessa två Upppsala-pojkar som ska stoppa bollarna. Klintsten visade framför allt i fjolårets slutspel att han de stora matchernas man.

Förre Dalenspelaren Patrik Jansson har utvecklats från en stabil andremålvakt till en grym vinnarkeeper. Han är förmodligen den spelaren som kommer att dra ett stort lass i omklädningsrummet. Jag känner Patrik Jansson. Sällan har jag träffat på en sådan glädjespridare. En bra kille som jag unnar en startplats i en eventuell final.

 

Backar

Peter Fischerström – AIK

Mattias Wallgren – Dalen

Jimmy Lindblom – Warberg

Mathias Larsson – Warberg

Mattias Samuelsson – Storvreta

Rasmus Sundstedt – Caperiotäby

 

Kommentar:

Tyvärr för Sveriges saknas Henrik Quist på grund av skada. En heltaggad Quist är utantvekan världens bästa back. Men trots detta ser backsidan oerhört stabil ut. Bra mix mellan offensiv, rutin, ungdom och fysik. Backsidan är den lagdel som ser bäst ut på papperet.

 

Centrar

Fredrik Djurling – AIK

Karl-Johan Nilsson(kapten) – AIK

Johan Samuelsson – Dalen

Joel Kanebjörk – Storvreta

 

Kommentar:

Djurling, Nilsson och Samuelsson är givna och är förmodligen de tre centrar som förbundskaptenerna kommer att satsa på. Uttagningen av Kanebjörk har jag lite svårt att förstå. Han i mina ögon för begränsad i offensiven för att spela i landslaget. Visserligen är han en slitvarg som jobbar hårt defensivt. Men som jag ser det är de förstnämnda centrarna så pass bra att de även kommer att täcka det defensiva arbetet med bravur.

 

Forwards

 

Magnus Svensson – Warberg

Jim Canerstam – Warberg

Henrik Stenberg – Storvreta

Kim Nilsson – AIK

David Gillek – AIK

Daniel Calebsson – Pixbo

Patrik Hagberg – Caperiotäby

Mattias Helgesson – Helsingborg

 

Kommentar:

Det kommer att diskuteras mycket om uttagningen av anfallarna. Med all rätt tycker jag. David Gillek har varit ett spöke av sitt forna jag. Jim Canerstam likaså. I övrigt ser det bra ut även här.

 Vi ska komma ihåg att Sverige kan byta ut hela anfallsbesättningen, och ändå vinna ett guld.  Det enda jag saknar är någon till spelare som kan bryta mönstret. En Peder Bodén eller Täbys överstekare, Danne Bron-Sundbom.

 

I övrigt ser truppen bra ut. Personligen hade jag gjort några ändringar. Framför allt på anfallssidan.  Men jag är ganska säker på att truppen har tagits ut efter den profilbild förbundskapten har tagit fram.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.