Investera Idéer

En Enkel Guide Till Hur Du Investerar I Fastigheter

Fastigheter kan vara en lukrativ bransch. Om du funderar på att ge dig in i den vet du säkert att det finns goda chanser att göra affärer som slutar bra för alla parter. Precis som på alla områden med hög avkastning finns det dock gropar som du riskerar att falla i om du har glömt att göra din research. Att investera i fastigheter är ett stort projekt som kräver mycket eftertanke och kunskap. Med några enkla råd på vägen kan du undvika de vanligaste fällorna och öka chansen för en lyckad fastighetsaffär.

family-home-475879_1280

Rätt pris för rätt objekt

En fastighet kostar alltifrån några hundra tusen till många miljoner att köpa. Allt beror på läge, storlek, skick och andra faktorer. Om du köper huset för att hyra ut eller sälja vidare är det viktigt att du köper en fastighet optimerat för just dina behov. Om du vill rusta upp huset och sälja det vidare med vinst kan ett renoveringsobjekt passa dig perfekt. Då får du ofta fastigheten till ett längre initialt pris och kan välja att forma den efter egen smak. Om du däremot ska köpa ett hus för att ha hyresgäster kan det vara frustrerande och dyrt om renoveringen drar ut på tiden. Då kan det vara en bra idé att köpa en fastighet som är i toppskick redan från början.

Köpa för att hyra ut

Ett vanligt sätt för en fastighetsägare att generera en vinst är att köpa ett hus och hyra ut det till hyresgäster. Som ägare av fastigheten har du mycket omkostnader som faller på din lott: du måste se till att el och vatten är kopplat till huset, det måste möta alla säkerhets- och sanitetskrav för att kunna hyras ut som bostad och om något går sönder står du ytterst ansvarig för att det lagas. Därför behöver du förstås ta ut en skälig hyra av hyresgästerna för att du inte ska gå minus på projektet.

Du behöver inte ta ut höga hyror för att gå vinst i längden. Många fastighetsägare väljer att ta ut en summa som precis täcker omkostnaderna för amorteringen på fastigheten. När huset sedan är betalt går en större del av hyran till vinst samtidigt som du kan locka hyresgäster med låga hyror. Det gör det till en win-win-situation för både hyresgästen och dig.

Köpa för att sälja

Om du vill investera i fastigheter för att göra ett klipp direkt är kanske hyresmodellen inget för dig. Det tar tid innan den börjar generera vinst och det krävs ofta ett kontinuerligt arbete under flera år för att allt ska fungera som det ska. Om du köper ett hus och säljer det vidare inom en kortare period kan du göra dig en rejäl slant med mindre arbete. Naturligtvis är det också förenat med större risker. Fastighetsbranschen är konjunkturkänslig och det kan vara till både för- och nackdel för en investerare. Om du köper i rätt period kan du ofta fynda fastigheter billigt och sälja dyrt – men om du istället köper en fastighet som du inte hinner sälja innan konjunkturen sjunker nästa gång kan det bli en mycket dyr affär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.