Väntar fortfarande vid kajen i Irakleo

Klockan är nu 17.15 och vi har väntat hela dagen på besked från Sierra Leone/Kustbevakningen. Besked om vi fortfarande är registrerade i Sierra Leone eller inte. Men klart besked kan också dröja; till imorgon, övermorgon eller någon annan dag.

I avvaktan på besked ankrar vi utanför Kustbevakningens kontor i Iraklieo på Kreta (se bild 1 nedan). Det är knappt 30 meter till Kustbevakningens kontor. Deras båt står knappt tio meter från våran. Utanför kontorets entre, och ca 40 meter från oss, sitter två från kustbevakningen i en jeep och observerar oss. Det är lite överdrivet att bevakar oss på detta sätt, anser vi.
Bild 1

 

 

 

För bara en stund sedan satte vi oss på övre däck och åt lunch/middag. Det var mat som en familj från Irakleo hade kommit med till oss. Mycket gott dolmar, kött och sallad.

 

Och nu är vi nere i kajutan igen. Maria-Pia och Stellan sitter framför mig i soffan; hon med en röd penna i handen och anteckningsblock i knän, han med datorn framför sig. Luckas står med en stor kaffekopp i handen, Jannis sittande på golvet snett bakom mig, Antonios som sitter på andra sidan av soffan meddelar att han nu är klar med uppdateringen av Internet och att vi nu kan surfa om vi så vill, Leo från Österrike sitter på däck o röker, Orestes passerade just förbi med en kopp kaffe i handen för att göra Leo sällskap, Georgios står med mobiltelefonen i handen, osv.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.