Dags att lyssna på väljarna Moderaterna

I ett blogginlägg idag skriver den moderata riksdagsledamoten Edward Riedl att det är bra att ”alternativen i svensk politik börjar bli allt tydligare”.

Det håller jag helt med. För snart kan medborgarna utvärdera de olika politiska alternativens politik.

Människor kan välja mellan en alliansregering som totalt struntar i klimatfrågan eller välja Sveriges första rödgröna regering som tar klimatansvar och som vill satsa på mer kollektivtrafik och påbörja byggandet av Norrbotniabanan.

Människor kan välja mellan en alliansregering som har vänt jämställdheten ryggen eller välja Sveriges första feministiska regering; en rödgrön regering med siktet inställt på jämställda löner och jämställd representation.

Människor kan välja mellan en alliansregering vars politik har lett till högre arbetslöshet eller välja en rödgrön regering som satsar stort på nya jobb.

Människor kan välja mellan en alliansregering vars politik har lett till att vi nu har en hög ungdomsarbetslöshet, eller välja en rödgrön regering som vill erbjuda varje ung person en livschans och rätt till arbete.

Människor kan välja mellan en alliansregering som blint vill sänka skatterna för de välbeställda på bekostnad av skola och omsorg, eller välja en regering fri från Björklunds detaljstyrning och som vill satsa stort för att ge varje elev en ärlig chans att utvecklas, lära och möjligheten att kunna förverkliga sina drömmar.

Människor kan välja mellan en alliansregering som har sett djurskyddet som en ickefråga eller välja en rödgrön regering som ser djurskyddet som en prioriterad fråga.

Moderaterna har varit tydliga med att de inte ser klimatpolitik och jämställdhet som de ”viktiga” politiska frågorna. Dessa ses tydligen som frågor som löses hemma vid köksbordet eller av någon annan någonannanstans. Moderaterna har misslyckats med att bekämpa arbetslösheten och ungdomsarbetslösheten är skrämmande hög. De stora skattesänkningarna har inte varit ett framgångsrikt recept för nya jobb utan har inneburit nedskärningar av viktiga jobb i välfärden.

För en vecka sedan gick Sverige till val och underkände den moderata politiken. De gjorde det inte för att de inte har förstått det moderata budskapet. De gjorde det för att de har visioner om ett mer hållbart samhälle, ekologiskt och socialt, som Moderaterna saknar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.