Ingen vinstutdelning inom skola och omsorg

Maj förra året beslutade Miljöpartiets kongress att aktörer inom skolverksamhet inte får ha vinstutdelning till aktieägarna som syfte för verksamheten, och att eventuella överskott ska återinvesteras i verksamheten. Sedan dess har vi drivit den frågan. Även Vänsterpartiet har drivit frågan om vinst i välfärden.

Idag blev Socialdemokraterna, Västerpartiet och vi överens om att aktörer inom välfärdssektorn inte får ha vinstutdelning som syfte och att eventuella överskott ska återinvesteras i den berörda verksamheten. En utredning ska tillsättas för att utreda hur regelverket kan ändras, riksdagen ska ta beslut ifrån under 2016.

Jag är mycket glad för detta. Bilden visar hur glad jag och flera andra blev när vår kongress beslutade om frågan förra året.

 

Vill du veta mer om överenskommelsen (S+Mp+V) kan du gå in på:

http://www.mp.se/sites/default/files/var_gemensamma_syn_pa_vinst_i_valfarden.pdf

 

Bild från kongressen 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.