Jakob Mjöbring

Vem är på Snapchat?

I veckan släpptes en undersökning i USA gjord av Pew Research Center om användandet av appar som Snapchat och WhatsApp, och den visar på intressanta siffror. Siffror som jag tror kan gälla som fingervisning även för Sverige. Pew har frågat 1.907 amerikaner och enligt den undersökningen använder 37 procent av smartmobilanvändarna chat-appar som WhatsApp och KiK, medan 17 procent använder appar som raderar meddelandet när man har läst det, som Snapchat.

snapchat_question

Kanske inte så höga siffror, men går man ner och kikar på åldern 18-29 så använder nästan hälften (49 procent) chat-apparna och 41 procent nyttjar de självraderande apparna. Man kan också se i siffrorna, se tabell nedan, att nästan en fjärdedel av 50+ använder chat-appar, och den siffran kommer ju att öka ju äldre vi blir och ju mer dessa appar används i ett bredare folklager.

Frågan nu mer hur än om
Så frågan för dagen är kanske mer hur än om vi som marknadsförare ska ge oss in och försöka lägga oss i konversationerna? Det är ju en riktigt intressant utmaning då dessa appar av sin natur är antingen lättsam underhållning för stunden eller privata konversationsbärare. Det gäller att navigera rätt och läsa av publiken samtidigt som t ex SnapChat är ganska krävande appar för ett företag att skapa innehåll för. Sociala medier har helt plötsligt blivit ganska krävande igen…

statistik_2015_snapchat_whatsapp

Klicka på bilden eller här för att komma till undersökningen.

 

/ @jmjobring som har Light av Odesza & Little Dragon i lurarna just nu.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.