Jakob Mjöbring

Instagram slutar vara fyrkantigt

I natt släppte Instagram sargen och började tillåta avlånga bilder istället för endast fyrkantiga. Läs Instagrams eget blogginlägg här och instruktioner här. Instagram skriver själva att det framförallt för video kommer att göra stor skillnad, att man får ett mer biolikt format. Mitt morgonkaffe får tjäna som bildexempel här.

 

IMG_0031_pil

Vid pilen har du den nya magiska knappen som gör Instagrambilden avlång.

 

IMG_0032

Avlåååångt.

 

IMG_0034

Och avlångt i flödet.

 

IMG_0035

Men i ditt hemmaflöde kommer bilden ändå att visas som en fyrkant, för att inte första grid-mönstret.

 

Produktutveckling är viktigt

Kanske kommer inte avlånga bilder på Instagram avgöra om du som företagare tar klivet in där eller inte, men det är alltid bra med produktutveckling. Det visar att Instagram inte slutar att utvecklas, vilket är nog så viktigt för att hålla oss användare på gott humör. Vi tröttnar annars fort och hastar vidare till nästa plattform. Och det vill ju inte ägaren Facebook veta av, helst inte nu när de snart ska släppa annonser även i Sverige.

 

/ @jmjobring som kör Laaksos Time of My Life på full volym och repeat idag.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.