Jakob Mjöbring

Appen Jodel – en tramsig ventil

Den är fortfarande mest känd bland studenter, men även vi andra som har en stund över kan nog slå ihjäl den med appen Jodel. Vad är det då? Jo, för oss som är gamla nog att minnas ”Heta linjen” – man kunde ringa ett nummer och prata med helt okända människor om meningslösa saker – kan man säga att appen Jodel är ungefär detsamma. Appen bygger på att du är anonym och kan skriva inlägg (kallas Jodels) som du postar i appen. Alla som är närmare än 10 km från din plats kan se ditt inlägg och rösta upp eller ner det och kommentera på det.

IMG_0271

 

Så  här ser inläggen ut i appen, de är alltså skrivna av helt anonyma människor. Du har inte ens ett användarnamn.

IMG_0272

 

Och här har några svarat på inlägget, och även röstat upp det 63 gånger, samt röstat upp svaren som inlägget har fått.

Nej. Vi kommer troligen inte att kunna skapa så stor affärsnytta i Jodel även om man rent teoretiskt skulle kunna göra inlägg om sin egen krog eller kanske pryl man försöker sälja, men det är nog en lång väg att bygga varumärken på. Men allt är å andra sidan inte affärer. Kanske behöver vi någon tramsig ventil och tidsfördriv ibland och då har nog även appen Jodel ett existensberättigande. Eller?

Vill du testa hittar du den här på AppStore och Google Play eller på den officiella webbplatsen.

/ @jmjobring som har Min Stora Sorgs All skit kommer tillbaka i lurarna.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.