Jakob Mjöbring

Blab hakar på direktsändningstreden

Blab är ännu en plattform som ger sig in i det stekheta segmentet direktsändning. Blab har dock ett par intressant skillnader jämfört med Periscope och Meerkat som faktiskt gör den lite mer intressant ur ett kommersiellt och marknadsföringsperspektiv, jag har försökt lista dem nedan. Applikationen är fortfarande i beta men jag har hört flera amerikanska bussinesspoddar redan prata om den som en intressant kanal, och där finns reda dagliga shower med hyfsat innehåll, fast fortfarande då främst riktat mot oss digitala marknadsförare. Blab är som namnet antyder mer utformat för prat, som en radiokanal, än t ex Periscope/Meerkat som mer är direktsänd tv i miniformat.

Skärmavbild 2015-10-19 kl. 15.48.29

  • Direktsänd med flera deltagare samtidigt – Du kan med andra ord enkelt ordna en sändning där flera experter kan komma och gå i samtalet som du själv vill.
  • Bjud in lyssnarna i direktsändning  Du kan chansa lite och ta in lyssnarna i sändningen, det här är lite av Blabs kärna, att man kan dra på sig headsetet och bjuda in vem som helst att haka på.
  • Ta frågor via mobilen  Du kan i appen ta frågor på samma sätt som i tex Periscope.
  • Schemalägg sändning och påminn tittarna – Du flagga upp via Twitter att du ska sända vid ett visst tillfälle.
  • Sändningen lagras – Du kan använda sändningen i din marknadsföring senare.
  • Hyfsat gränssnitt på webben för att sätta upp en sändning – Via webbapplikationen kan du provsända och faktiskt få hyfsad kontroll på vad du ska göra, känns lite mindre risky än att bara dra igång Periscope på mobilenoch köra.

 

Skärmavbild 2015-10-14 kl. 15.20.24
Så här ser Blab ut via webben, ett ganska intuitivt gränssnitt där man ganska snabbt kan komma igång faktiskt.

 

blab_appen
Och så här ser Blab ut i appen, du kan alltså skriva in meddelanden precis som i Periscope.

 

Vill du lära dig mer har Social Media Examiner gjort en grundlig 15 stegs introduktion. Annars är det som vanlig bara att ge sig in och testa, du loggar in med din Twitter-profil. Glöm dock inte att ta på headsetet eller hörlurarna, annars blir det rundgång. In och testa. Vi hörs!

/ @jmjobring som lyssnar på City and Colours låt Women.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.