Jakob Mjöbring

Följ Umeågalan på Snapchat

Ta tillfället att prova Snapchat! Jag har skrivit en del om Snapchat på senaste tiden, och det kanske inte är så konstigt när vi ser siffrorna från senaste Svenskarna och Internet 2015 – 62 % av 12-15 åringarna och 46 % av 16-25-åringarna är där dagligen och 64 % någon gång.

Alltså är nästan hälften av alla unga vuxna (16-25 år) dagligen på en plattform som du högst troligt har väldigt dålig koll påHar du någon 25-åring som kund idag? Har du i morgon en kund eller medarbetare som är 25 år idag? 

Visst andas Snapchat rätt galen kreativitet som kanske mest hör de unga till, något man växer ifrån? Ja, säkert till viss del, men drar vi parallellen till t ex Instagram ser vi att äldre målgrupper relativt snabbt anslöt även om de unga var först. Det här borde nog börja oroa dig som fortfarande vet för lite om appen för att ta ett vettigt affärsbeslut runt den. Jag skrev ett inlägg som heter 4 saker du bör veta om Snapchat för en tid sedan, men nu tänkte jag ge dig ett gyllene tillfälle och en god anledning att bekanta dig närmare med appen:

Följ Punkt PR på Snapchat från Umeågalan.

Jag kommer att mingla runt med mobilen i högsta hugg och försöka få ett kort prat med dig (om du är där) och filma av det som händer i största allmänhet, betrakta det som rörliga mingelbilder som lever i 24 h.

Så här gör du (det tar ca 3,5 minuter):

1) Ladda ner appen. iPhone eller Android.

2) Registrera ett konto, välj användarnamn för företaget eller dig själv.

3) Lägg till vänner genom att svepa ner från startläget, alltså kameran, och välj sedan ”Lägg till vänner” och välj ”Lägg till med användarnamn”. Där skriver du ”punktpr” och trycker på det plus som dyker upp till höger om namnet.

lagg_till_vanner_snapchat

med_anvandarnamn

4) Svep ner till kameraläget igen. Svep åt vänster och du hamnar på en vy där det står ”Stories”. Under ”Nya uppdateringar” (röd pil nedan) kommer du att se ”Punkt PR” med en cirkel till vänster om namnet, där det står ”Jakob Mjöbring” i bilden nedan. Klicka på namnet och du börjar titta på vårt innehåll. Klickar du med fingret får du se nästa film/bild. Du kan titta hur många gånger du vill, men går du in flera gånger märker du att du bara får se det senaste, alltså det som är nytt sedan du var inne senast. Vill du se alla hittar du dem under ”Alla stories” en bit ner (blå pil i bilden nedan).

Viktigt att veta! Du chattar eller interagerar alltså inte med oss utan kikar helt enkelt bara på det material vi publicerar, precis som om vi hade lagt upp en räcka bilder och filmer på Instagram. Bilderna och filmerna kommer endast att ligga där i 24 h, så kvällen efter Umeågalan är allt borta igen.

uppdateringar

Vill du förstå Snapchat på ett djupare plan kommer vi att köra workshop och föreläsningar om Snapchat, så håll ögonen öppna efter det. Och kom hemskt gärna fram på Umeågalan så visar och förklarar jag gärna hur det fungerar. Vi ses.

/ @jmjobring som lyssnar på Loves The Jobs You Hate av HONNE som jag inte har någon koll alls på, men ser att de släpper vinylen på anrika Rough Trade och det tycker man ju om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. Pingback: Erfarenheter från Snapchat på Umeågalan | Jakob Mjöbring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.