Jakob Mjöbring

Snapchat produktutvecklar igen

Nu släpper Snapchat möjligheten att fördjupa sig i en Snapchat Stories, en funktion de kallar Snapchat Explorer, se video här. Du kan alltså bläddra nedåt när du kikar på något i en Story som intresserar dig för att se mer. Snapchat ligger verkligen inte på latsidan när det gäller uppdateringar.

Skärmavbild 2015-11-25 kl. 08.10.25

Häromdagen släppte Snapchat faktiskt en ännu intressantare nyhet för oss som ska använda plattformen professionellt, nämligen möjligheten att chatta med någon som har lagt ut en Min Story, som jag gjorde på t ex Umeågalan i Umeå nyligen, läs gärna om mina erfarenheter av det. Det innebär att om jag har lagt ut en Min Story och någon tycker att något ser intressant eller spännande ut så kan användaren i fråga direkt skriva något till mig om just det.

Det här ökar förstås chansen till interaktion avsevärt, något som ju har varit akilleshälen just runt Min Story. Chatfunktionen fungerar däremot endast om du följer den som tittar på din story, ni måste alltså följa varandra för att den här möjligheten ska finnas, så se till att följa alla dina följare. Se bild nedan från @Nyheter24:s Snapchat, där jag har ringat in chat-starten i nederkant.

snapchat_chatmojlighet

Det är uppenbart att Snapchat arbetar stenhårt med att utveckla produkten mot intäktskällor, de har ju tidigare släppt både en Lens Store där du kan köpa nya filter, t ex ”rengbågsspyan”och erbjuder geofilter till företag. Med mera. Och alltfler företag har börjat experimentera med tjänsten, börjar det bli dags även för dig kanske? Följ gärna mina konton @jmjobring och @punktpr där jag försöker hålla igång en story och följa med i utvecklingen av appen.

/ @jmjobring som har Sofia Jannoks nya singel We Are Still Here i lurarna idag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.