Jakob Mjöbring

Vad är grejen med appen Peach?

Persika är den första smaken ut i år. Appen Peach är på mångas läppar så här i början av året. En långt ifrån revolutionerande app som högst troligt är glöm om en månad, eller så är den inte det? Det är liksom lite det som kittlar, ingen vet var nästa Snapchat eller Instagram finns. Kanske är det Peach?

Vad är det då som ”alla” pratar om? Jo, en högst enkel app som bygger på i princip samma sak som Facebook, Twitter med flera. Ska det vara någon utmärkande egenskap är det enkelheten, som på sätt och vis påminner om Snapchat. Det är supersnabbt att uppdatera, och är det något som skiljer ut Peach är det vad appen kallar ”Magic Words”. Om du skriver t ex ”Move” så hämtar appen data från din hälsoapp. Skriver du ”gif” kan du leta bland ett bibliotek av enkla rörliga bilder. Skriver du ”Battery” kan du se och posta statusen på ditt batteri. Skriver du ”Song” kan appen höra vilken låt det är som spelas om det finns musik där du är. Och så vidare. Se mitt flöde nedan.

 

dump_jmjobring

 

Kommer Peach att slå stort? Nja. Den kommer säkert hitta sin krets av användare, t ex ett gäng av kompisar, som kommer att använda den länge. Men jag är högst tveksam till att den slår igenom stort och brett, den känns för lika befintliga appar som vi är mer vana vid. Nyheten är för liten, tror jag. Vi får väl se om jag får äta upp mina ord. Men innan du slutar läsa, du ska som vanligt in och registrera företagets användarnamn, så att ingen annan stjäl det. Och om den, mot förmodan, blir populär kan ni känna att ni var tidigt där 😉

Läs mer om Peach på Mashable och Wired och hur den funkar på Frida.

/ @jmjobring som heter ”jmjobring” även på Peach, så adda mig gärna om du testar. Lyssnar annars fortfarande mest på Bowies avslutningsskiva Blackstar och har svårt att förstå att han inte ska göra fler skivor.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.